Oțetul din cidru de mere vă poate îmbunătăți viața în cele mai neașteptate moduri

Și banii mi-au rămas neatinși.

Unul din scopurile mele pentru acest an a fost: să renunț la produsele tradiționale de cosmetică din comerț în favoarea produselor naturale.

Și iată ce am aflat: unul din cele mai bune produse pentru aceasta este oțetul din cidru de mere. Îl puteți găsi în orice magazin alimentar și avantajele pe care le oferă sunt fantastice!

Nefiltrat, nepasteurizat, oțetul din cidru de mere este „mama oțetului”. În primul rând acesta este apreciat pentru proprietățile antibacteriene și antifungice.

Oțetul din cidru de mere vă poate îmbunătăți viața în cele mai neașteptate moduri. Poate elimina mirosurile neplăcute, curăță corpul și în general vă poate proteja de multe boli.

Acestea sunt doar exemplele cele mai importante.

1. Calmează durerea de gât.

Maya Borenstein For LittleThings

Oțetul de mere are capacitatea de a lupta împotriva bacteriilor și a microbilor. Când veți simți dureri de gât următoare dată, amestecați un pahar de apă caldă cu patru linguri de oțet de mere.

Clătiți-vă gâtul la fiecare oră cu această soluție pentru a distruge toate bacteriile.

2. Calmează senzația de arsură în piept.

Maya Borenstein For LittleThings

Multe persoane recurg la oțetul de mere, evitând pastilele, pentru a calma arsurile din piept. Deseori această problemă apare din cauza acidității reduse.

Oțetul de mere va rezolva această problemă și vă va ajuta la digestie. Pentru aceasta dizolvați o linguriță de oțet într-un pahar cu apă.

3. Desfundă nasul.

Maya Borenstein For LittleThings

Oțetul de mere tratează perfect infecțiile nazale. Acesta conține vitaminele B și E, precum calciu și magneziu. Toate aceste oligoelemente ajută la curățarea cavității nazale și la calmarea reacțiilor alergice.

Când veți avea, data viitoare, nasul înfundat, dizolvați 1 linguriță de oțet într-un pahar de apă și beți. Puteți să vă picurați și în nas această soluție.

4. Elimină mătreața.

Maya Borenstein For LittleThings

Aciditatea oțetului de mere ajută la normalizarea echilibrului pH-ului scalpului, prevenind apariția ciupercilor și a bacteriilor. Soluție împotriva mătreții: diluați oțetul în jumătate cu apă și turnați într-un pulverizator.

Umeziți părul cu soluția obținută. Înfășurați-vă apoi capul cu un prosop și lăsați timp de 15 minute. Părul Dumneavoastră va deveni și mai voluminos.

5. Îndepărtează crampele musculare nocturne.

Maya Borenstein For LittleThings

Dacă aveți crampe înseamnă că organismului îi lipsește potasiu.

Se amestecă 2 linguri de oțet cu o linguriță de miere și un pahar de apă caldă. Beți un pahar din acest amestec în fiecare dimineață și veți rezolva problema.

6. Calmează pielea iritată.

Maya Borenstein For LittleThings

Oțetul de mere este un antiseptic cu efect antifungic. Acționează ca un balsam pe pielea iritată. Utilizați-l în formă pură pentru a calma iritațiile.

În cantități mici se recomandă chiar și pentru tratamentul animalelor de companie.

7. Elimină mirosul neplăcut al picioarelor.

Maya Borenstein For LittleThings

Principalul motiv pentru mirosul neplăcut al picioarelor este transpirația. Transpirația nu are miros, este apa care se elimină prin piele, microbii însă sunt responsabili pentru mirosul neplăcut, deoarece ei se înmulțesc în acest mediu umed. Oțetul de mere normalizează echilibrul alcalin al pielii și distruge bacteriile.

Ștergeți-vă picioarele, înainte de a merge la culcare, cu șervețele înmuiate în oțet pentru a rezolva această problemă.

8. Elimină balonarea și flatulența.

Maya Borenstein For LittleThings

Acest subiect este destul de delicat și neplăcut, dar nu trebuie ignorat. Vă va veni în ajutor o linguriță de oțet, dizolvată în apă; beți înainte de fiecare masă.

9. Îndepărtează mirosurile neplăcute din casă.

Maya Borenstein For LittleThings

Data viitoare înainte de a arunca bani pentru un odorizant de cameră scump, țineți cont de faptul că și oțetul elimină mirosurile.

Pulverizați un amestec de oțet și apă în proporție de 1:1.

10. Detergent netoxic.

Maya Borenstein For LittleThings

Nu doar bicarbonatul, ci și oțetul vă pot ajuta la curățenie. Amestecat în părți egale cu apă, curăță petele complicate.

11. Curăță canalizarea.

Maya Borenstein For LittleThings

Pentru a desfunda țevile nu va mai trebui să cumpărați produse chimice. Stingeți 1/2 ceașcă de bicarbonat de sodiu cu o ceașcă de oțet de mere. Și apoi se toarnă în canalizare și se lasă o jumătate de oră.

12. Elimină mucegaiul.

Maya Borenstein For LittleThings

Pentru a scăpa de mucegai aplicați oțet cu un pulverizator sau ștergeți cu o cârpă umedă.

După o oră clătiți cu apă.

Pentru a preveni apariția mucegaiului pulverizați în fiecare săptămână pe suprafețele problematice.

13. Vă ajută să neteziți hainele fără a le călca.

Maya Borenstein For LittleThings

Se amestecă oțetul și apa în proporție de 1:3 și se toarnă într-o sticlă cu pulverizare. Se aplică pe haine umede și se lasă să se usuce. Nu veți mai avea nevoie de fierul de călcat!

14. Elimină petele de pe mobilă.

Maya Borenstein For LittleThings

Dacă veți amesteca sare și oțet veți obține o soluție foarte eficientă care va elimina petele de pe mobilier.

Vă rugăm să distribuiți acest articol util ca să se informeze și prietenii Dumneavoastră!

”Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!