Ține aceste 3 lucruri lângă tine, atunci când mergi la culcare. Acestea îți vor salva viața!

Modul de viață modern al omului, din păcate, afectează în mod negativ sănătatea acestuia. Tot mai multe boli ale vârstnicilor îi afectează pe tineri. Puteți suferi un atac de cord sau un atac cerebral în orice moment, în special noaptea. Trebuie să fiți mereu gata pentru orice situație.

Iată care sunt cele 3 lucruri pe care trebuie să le aveți pe noptieră pentru a nu fi luat prin surprindere de acest afecțiuni.

1. Un pahar cu apă.

Acest pahar vă salvează dacă ritmul cardiac crește. Lichidul ajungând în sistemul digestiv apasă pe inimă și normalizează activitatea ei. Înainte de a-l consuma trebuie să vă așezați și să respirați adânc timp de câteva minute.

Cauzele tahicardiei sunt greu de depistat: poate fi din cauza fricii, grijilor și emoțiilor puternice, consumul excesiv de cafea, hiper sau hipotensiunea. Cu toate acestea, paharul de apă vă va ajuta să restabiliți ritmul inimii.

2. Un ac obișnuit. 

Veți avea nevoie de ac în caz de atac cerebral. Când are loc acest atac, capilarele din creier se sparg, din ele curge sânge și afectează cele mai importante centre. Acest lucru poate duce la schimbări ireversibile și chiar la deces.

În acel moment este necesar să reduceți tensiunea sângelui prin împungerea cu acul a tuturor vârfurilor degetelor de la mână, astfel încât să curgă sânge. Acul se împunge la un milimetru de la unghie. Sângerarea degetelor va reanima persoana bolnavă. Apoi chemați de urgență ambulanța.

3. Două pastile de aspirină.

Cele mai periculoase pentru viață sunt atacurile de cord ușoare.

În timpul unor astfel de accese durerea în piept poate lipsi, la fel ca disconfortul în partea stângă a corpului.

Pacientul poate să spună că are grețuri, va transpira în exces și abia apoi va simți durerea în zona inimii.

Persoanele în asemenea stări trebuie să ia neapărat 2 pastile de aspirină, iar apoi să bea apă. Apoi să se adreseze de urgență medicului și să-i spună medicului că a luat aspirină. Așteptați venirea ambulanței în poziție șezând.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!