Soacra l-a rugat să-i construiască o pivniță. Ginerele și-a suflecat mânecile și s-a apucat de lucru…

Pivnița este o construcție foarte utilă într-o gospodărie. De obicei, este o groapă cu o mică construcție deasupra sau se află sub partea casei mai puțin locuită. Uneori se construiesc încăperi separate, deoarece este mai ușor să se mențină o temperatură constantă.

Soacra, proprietara casei, mi se plângea că nu are o pivniță în gospodărie. Atunci ginerele împreună cu tatăl său și-au suflecat mânecile și au început să construiască. Inițial ei au dorit să construiască un simplu subsol, dar în procesul de lucru au hotărât să facă altceva. Iată ce le-a reușit! Priviți!

Încăperea are un aspect minunat în toate anotimpurile anului.

Construcția este compusă din două încăperi. Prima, partea de sus, este ca o pernă aeriană și are un rol de protecție.

Scara coboară spre diferite conservații care au fost aranjate frumos în toate colțurile pivniței.

Trebuie să vorbim separat de „capacul” pivniței. El este destul de greu, iar loc pentru trapa de siguranță a rămas foarte puțin, atunci am decis să atașăm un zăvor fără resort.

Pardoseala și pereții au fost prelucrați cu soluții speciale antimucegai și antifungice.

Amestecul de var și piatră vânătă (suflat de cupru) este soluția ideală.

Pentru a preveni umezeala am făcut două orificii de ventilare. Recipientele se schimbă periodic, deoarece se umplu.

Meșterii au instalat o lampă incandescentă veche pentru a menține constant o temperatură caldă. Aceasta luminează și încălzește, chiar și în cele mai geroase nopți, temperatura nu coboară mai jos de 0°C.

Această pivniță este foarte bine ordonată în interior și foarte frumoasă în exterior. Meșterii au făcut față cu succes aceste sarcini, rămâne să vedem cât de iscusite sunt gospodinele.

error: Content is protected !!