Slăbiți la fel ca franțuzoaicele: minus 6 kg în 14 zile. Nu este o banală dietă, puteți mânca orice!

Prăjituri crocante, diverse ciorbe, pilaf apetisant, diferite bucate din carne și deserturi insuportabil de ademenitoare – da, aceasta este bucătăria franceză. Un adevărat eden unde poți să te pierzi! Există doar un semn mare de întrebare. Cum având atâtea minunății gastronomice francezii își mențin o greutate normală?

Însă, nu putem spune că absolut toate franțuzoaicele sunt suple și fără nici un surplus de greutate. Printre cei 60 de milioane de oameni ai țării, există și persoane cu greutate în exces și chiar obezi. Însă procentul lor este foarte mic. Franța este la sfârșitul listei în top cele mai obeze țări din lume, iar SUA este în capul listei.

Ei se desfătează cu prăjituri pe care le consumă cu vin și iau masa ore în șir. Pâinea crocantă cu felii de cașcaval tare (din soiurile grase) și șuncă sunt ceva sfânt! Un adevărat paradox. Haideți să vedem cum stau lucrurile.

Secretul supleții franțuzoaicelor

1. Regimul zilei

Francezii ca nimeni altcineva respectă ordinea „dejun – prânz – cină” și strict la oră. Aproape că nu veți găsi nici un local în care bucătăria să aibă un program 24/24. Orele de lucru sunt de la 7 la 8 dimineața, de la 12 la 14 amiaza și de la 19 la 21 seara.

2. Lipsa gustărilor

Din primul punct tragem concluzia că franțuzoaicele cu ciugulesc. Au luat un dejun copios (în principal compus din proteine) și așteaptă prânzul, fără a vrea să-și afecteze pofta de mâncare.

3. Plăcerea de a mânca

În mentalitatea acestui popor lipsește noțiunea de a lua prânzul în fața calculatorului sau a cina în fața televizorului. Masa bine aranjată și fără grabă, vă face să mâncați mult mai puțin. Creierul primește mai repede semnal despre faptul că organismul este sătul.

4. Plimbarea de după cină

Obișnuiți-vă să faceți o plimbare în aer liber după cină cel puțin pentru o oră. Chiar o plimbare lentă va fi benefică pentru siluetă.

5. Consumul de lichide

Franța este lider în Europa după consumul de apă. Franțuzoaicele nu ies din casă fără o sticlă de apă.

6. Mâncare naturală

De ce să cumpărați semifabricate sau să comandați mâncare dacă puteți savura o bucată bună de carne sau să coaceți pește? Plus să faceți o salată gustoasă, durează doar 5 minute. În final, nu vă ghiftuiți cu calorii inutile și cu grăsimi saturate.

7. Porții mici

În Franța mâncarea este servită în porții mici nu pentru că sunt zgârciți. Cu cât mai puțină mâncare este în farfurie, cu atât mai încet trebuie să o mâncați, să o savurați și să luați câte o înghițitură de vin. Mâncarea se digeră complet, se asimilează mai bine, ceea ce desigur se vede în aspectul exterior.

8. Cașcavalurile

Franțuzoaicele adoră cașcavalul, în special soiurile mai grase. Dar le consumă nu peste o felie de pâine cu unt, dar ca supliment la vin sau în calitate de desert cu gem sau miere.

9. Somn deplin

Nici o dietă nu va avea efect dacă nu dormiți. Franțuzoaicele preferă un somn bun decât să se epuizeze în sala de sport și să-și restricționeze alimentația.

10. Dragostea – cea mai bună dietă

Zece minute fierbinți cu iubitul în pat, înlocuiesc 40 de minute de alergare. Cine are nevoie de diete?

Secretul corpului suplu al franțuzoaicelor se ascunde în arta de a trăi care nu le permite să treacă în extremități. Ele au obiceiuri alimentare, dar în același timp ele nu știu ce înseamnă să se calmeze prin mâncare în situații stresante. De asemenea, ele merg  mult pe jos.

Suplețea se ascundenîn capacitatea femeii de a trăi în plăceri, în faptul de a se alimenta, iar nu de a înghiți mâncarea, să-și accepte corpul său, iar nu să-l distrugă. Fiți sănătoși!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!