Deși suferă de Sindromul Down, asta nu a oprit-o să ajungă dublă campioană la gimnastică artistică

Chelsea Werner are 24 de ani și are sindromul Down. Ea a devenit dublă campioană la gimnastica artistică. Felicitări!

Ea a fost diagnosticată cu această patologie, când a împlinit 4 anișori. Se cunoaște că mulți copii născuți cu sindromul Down au probleme cu aparatul locomotor. De aceea, părinții au dus-o la gimnastică. La început îi era foarte greu. Ea abia de putea merge pe bârnă dintr-o parte în alta fără să cadă.

Însă, datorită voinței sale și muncii asidue, la vârsta de 8 ani ea deja a participat la primele competiții.

În 2006 Comitetul Jocurilor Olimpice Speciale din California de Nord au refuzat să mai finanțeze programele de gimnastică. Atunci familia lui Chelsea a fost nevoită să achite singură antrenamentele fiicei lor și cazarea la competiții. Tatăl ei, însă, a găsit ieșire din situație. El a fondat o organizație non-profit care avea drept scop colectarea de fonduri pentru antrenamentele lui Chelsea.

Timp de trei ani Chelsea a ocupat mereu ultimul loc, însă nu atrăgea atenție la acest fapt. Medalia nu este scopul principal al Jocurilor Olimpice Speciale. Ele au drept scop ajutarea persoanelor să se socializeze prin participarea la competiții.

Atunci când Chelsea a aflat despre adevăratul scop al olimpiadei, ea s-a dezamăgit că nu a luat niciodată un punctaj mare. Iar acest fapt a motivat-o să treacă la o altă etapă de antrenamente. La început ea se antrena 16 ore pe săptămână, pentru a-și îmbunătăți performanțele.

Încăpăținarea ei i-au adus succesul. Chelsea a cucerit câteva medalii naționale și apoi titlul de campioană a lumii la Competițiile Internaționale ale persoanelor cu dizabilități mentale.

„Este o gimnastă și îi place viața, spune mama lui Chelsea, – Este foarte fericită, foarte sociabilă, foarte ndeschisă”.

Este greu de crezut, însă fata care de-abia mergea pe bârnă, a ajuns la un nivel de profesionalism foarte înalt. Nimeni nu putea să o împiedice pe Chelsea să devină dublă campioană a lumii la gimnastică. Voința și încăpăținarea au dat rezultate!

error: Content is protected !!