Renumitul nutriționist Henri Chenot ne imploră să ne ascultăm organismul și să nu mai consumăm această băutură

Henri Chenot mai este numit și „rock star” al dietei moderne. De numele său auzit toți cei care încearcă să aibă grijă de siluetă și care vor să adere la un stil de viață sănătos. Nutriționistul a scris o mulțime de cărți utile, în care a dezvăluit esența principiilor de bază ale unei alimentații corecte.

Henri Chenot și-a deschis chiar și propriul sanatoriu “Henri Chenot Espace”, care este vizitat periodic de multe persoane celebre. Aici pacienții sunt învățați cum să mănânce corect și, cel mai important, cum să meargă la toaletă.

Convingerile nutriționistului contrazic multe teorii din domeniul dat. Dar zâmbetul de pe fețele pacienților sănătoși care au scăpat de kilogramele în plus este cel mai important argument în favoarea tehnicilor lui Henri Chenot.

Principiile alimentației corecte

Atunci când recomandă o dietă, mulți nutriționiști moderni uită despre un factor foarte important: vârsta. Se pare că metabolismul se schimbă la fiecare 7 ani. Trebuie neapărat să ținem cont de acest lucru!

Henri Chenot neagă existența unui singur sistem pentru pierderea în greutate. Există doar un model care stă la bază, dar restul se adaptează individual pentru fiecare persoană.

Pentru a elabora un program, nutriționistul ar trebui să ia în considerare vârsta și sănătatea pacientului. Nu există reguli universale care să funcționeze în toate cazurile. Fiecare organism este diferit.

După mai mulți ani de practică, domnul Chenot a dezvoltat un principiu care împarte pacienții în grupuri. Ghidat de psihotipuri și de unele posibile probleme de sănătate, nutriționistul a identificat 5 tipuri de persoane.

Henri Chenot acordă o atenție deosebită consumului de cafea. El insistă că nu este corectă să începeți ziua cu cafea. Mulți vor fi împotrivă și vor spune că există chiar programe de detoxifierebazate pe consumul de cafea.

Răspunsul lui Henri Chenot ne uimește: „Dacă o persoană a băut cafea cu lapte, și a murit în ziua următoare, la autopsie se descoperă cafeaua cu laptele nedigerate în stomac“

În mod ideal, bineînțeles, trebuie să beți numai apă caldă, dar dacă nu vă imaginați viața fără cafea, alegeți un espresso sau chiar mai bine un ristretto. Pentru ca această băutura revigorantă să nu ne dăuneze organismului nostru, trebuie să fie consumată în cantități mici.

De asemenea nutriționistul insistă ca micul dejun să nu fie copios. Sarcina primei mese este de a porni activitatea stomacului. Dacă veți mânca mult dimineața, veți încărca organismul pentru întreaga zi. Cea mai bună soluție pentru micul dejun sunt fructele. Cina ar trebui să înceapă cu o salată și să se încheie cu carbohidrați complecți (orez sau paste). Pentru cină ar trebui să mâncați o supă ușoară.

Henri Chenot este foarte atent în ceea ce privește consumul de carne. El își permite să consume pește, carne albă și carne de pui și îi sfătuiește pe pacienții săi să excludă complet carnea roșie din dietă. Nutriționistul recomandă 3 zile de detoxificare o dată pe lună.

După cum s-a constat trei mese pe zi sunt suficiente pentru o persoană care nu muncește fizic. Dacă aveți un stil de viață activ și profesia Dumneavoastră implică munci solicitante, bineînțeles că ar trebui să mâncați mai mult decât o persoană care lucrează la birou.

După ora 18:00 pot să nu mai mănânce doar persoanele care se culcă mai devreme. Dacă mergeți la culcare la ora două dimineața și renunțați să mâncați după șase, acest fapt poate avea un efect negativ asupra organismului Dumneavoastră.

Și în genere… Toate restricțiile din alimentație trebuie să înceapă cu purificarea organismului. Aceasta ar trebui să dureze nu mai mult de trei zile.

În zilele de detoxifiere micul dejun va conține un pahar de fructe și unul de legume, ambele mărunțite. După o jumătate de oră de la micul dejun ar trebui să beți o ceașcă de ceai verde.

Prânzul va consta dintr-un fruct și apoi o salată de legume, asezonată cu o lingură de ulei rafinat și cu suc de lămâie. Apoi puteți mânca 60 de grame de orez roșu.

Pentru cină o porție de legume pregătite la aburi și 60 de grame de orez vor fi perfecte.

Ascultați-vă mereu organismul. El vă indică ceea ce îi lipsește și ce este mai bine să excludeți din dietă. Practicați sportul și fiți sănătoși! Dacă v-a plăcut articolul nostru, nu uitați să-l distribuiți și prietenilor Dumneavoastră!

*Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

error: Content is protected !!