Scapă de durerea de picioare în doar 5 minute pe zi!

Toate oasele din organismul nostru sunt legate între ele. De aceea când unul din ele suferă, sunt afectate și celelalte. Ați observat că durerea care începe la călcâi se extinde apoi în întreg piciorul? Totul este într-o strânsă legătură.

Există multe cauze pentru durerile de picioare, în literatura de specialitate se găsesc peste 25 de cauze! Printre acestea sunt artrita, micoza, bătăturile, unghia încarnată ș.a.

În medicina tradițională s-a considerat dintotdeauna că starea de sănătate a picioarelor influențează tot organismul. Este bine cunoscut faptul că, bunăoară, ținerea picioarelor la rece poate avea urmări grave asupra sănătății.

În cazul durerilor de genunchi vă poate ajuta masajul. Dimineața după ce vă treziți faceți un masaj ușor de câte 5 minute la fiecare genunchi. Astfel veți îmbunătăți circulația sangvină, iar genunchiul va primi mai repede substanțele necesare pentru a se restabili mai repede.

Gimnastică pentru degetele de la picioare. Ridicați-vă în picioare, stați drept și ridicați degetele în poziție verticală câte 20 de ori pentru fiecare picior.

O variantă interesantă a acestui exercițiu este să ridicați la fel degetele, dar să le coborâți pe rând, de la degetul mare la cel mic. Este o sarcină dificilă, dar în schimb după 2-3 sesiuni durerile se vor reduce considerabil.

Stând în picioare deplasați greutatea corpului din stânga în dreapta și viceversa. Preluați toată forța mai întâi cu partea exterioară a tălpii, apoi cu cea interioară. Faceți câte 10 exerciții pentru fiecare picior.

Mișcările similare pe direcția față-spate de asemenea sunt foarte folositoare. Deplasați greutatea corpului lent, fără mișcări bruște. Creșteți treptat numărul de exerciții de la 10 până la 50 pe fiecare picior.

Dureri de gleznă

Luați o minge de tenis, călcați pe ea și mișcați-o de la călcâi la degete și viceversa. Faceți câte 15 exerciții pentru fiecare picior.

O altă variantă: călcați pe minge și ridicați pe rând călcâiul și degetele. Pentru fiecare picior faceți câte 10-15 astfel de mișcări.

Alte recomandări pentru ameliorarea durerilor de picioare

Practicați plimbări cu picioarele goale, aceasta e o activitatea foarte folositoare pentru picioare, căci ele vor deveni mai puternice și mai elastice. Mersul cu picioarele goale pe suprafețe zgrunțuroase antrenează mușchii care nu sunt acționați când mergem pe suprafețe netede.

Faceți băi de picioare cu sare englezească. Acest tip de sare înlătură durerea și oboseala picioarelor.

De asemenea consumați produse bogate în magneziu, optați pentru încălțăminte comodă, făcută din materiale naturale. Iar dacă aveți dureri foarte mari un timp îndelungat, apelați la ajutorul medicilor.

Aveți grijă de picioarele dvs., mai ales dacă aveți și diabet. Sănătatea picioarelor are un rol esențial pentru sănătatea întregului organism, de aceea fiți atenți la toate semnalele de acest fel.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!