Dacă folosiți Facebook-ul, trebuie să aflați despre acest tip de fraudă!

Numărul de infracțiuni făcute prin internet este tot mai mare pe an ce trece. Facebook are aproape 2 miliarde de utilizatori, fiind o platformă ideală pentru fraude prin internet. Cel mai îngrijorător este că astfel de fraude se răspândesc incredibil de rapid prin rețelele de socializare!

De data aceasta este vorba de un lucru foarte important: poliția avertizează că prin această schemă escrocii fac rost de datele personale a milioane de utilizatori!

Iată în ce constă schema frauduloasă

Pe adresa electronică vă vine un mail trimis chipurile de Facebook, dar de fapt e din partea escrocilor. În mail este nu link ce duce la o pagină în care vi se cere să introduceți utilizatorul și parola de Facebook sub pretextul unor măsuri de securitate.

De regulă acest mail arată așa:

Facebook

Dacă introduceți datele, capcana se închide!

Imaginea poate să arate și ceva mai diferit, dar în orice caz acolo sunt câmpuri pentru utilizator și parolă.

Rețineți că Facebook niciodată nu transmite astfel de mesaje și niciodată nu solicită introducerea suplimentară a parolei! În ciuda acestui fapt milioane de oameni cad pradă escrocilor.

Consecințe?

În cel mai bun caz pagina dvs. de Facebook va fi invadată de imagini pornografice. În cazuri mai grave contactele dvs. vor primi de la contul spart mesaje virusate sau rugăminți de ajutor financiar cu datele bancare indicate. În sfârșit anvergura daunelor depinde de imaginația escrocilor, căci ei capătă acces nelimitat la contul dvs.

Arătați-le prietenilor dvs. această informație extrem de importantă! Oricine poate cădea pradă acestor escroci!

loading...

error: Content is protected !!