Pentru a crea o asemenea frumusețe am adunat ghinde și conuri, iar sora mea a folosit mazăre uscată. Rezultatul este spectaculos!

Toamna este o perioadă minunată a anului, în ciuda vremii reci, a ploilor și frunzelor căzute, e plină de culoare, roadă bogată, fructe gustoase, legume, ciuperci și un soi de atmosferă ce nu se poate exprima deplin în cuvinte.

Iar pentru a reda această atmosferă de confort și căldură și în casa noastră, eu și sora mea am mers în weekendul trecut în pădure în căutarea materialelor pentru creație. Ne-am întors cu un coș plin cu ghinde și conuri și un buchet de frunze multicolore. Eforturile noastre nu au fost în zadar, căci în final am obținut două coroane decorative minunate cu care am decorat ușa de la intrare și cea de la sufragerie.

Coroană din materiale naturale

O frumoasă coroană decorativă de toamnă poate fi meșterită în doar câteva ore. E o modalitate excelentă de a-ți ocupa timpul într-o seară mohorâtă de toamnă. Mai ales, că drept rezultat te vei alege cu o decorațiune cu stil pentru ușa de la intrare, raftul de la șemineu, peretele din antreu sau chiar pentru peretele din bucătărie.

Această decorațiune mai posedă și o istorie interesantă și un subtext energetic. Meșterită din materiale din natură, aceste element decorativ în formă de inel are menirea nu doar să înfrumusețeze interiorul casei, dar și să-l apere de energii negative, păstrând căldura și liniștea în casă.

Redacția noastră a pregătit pentru tine o compilație de 27 de idei de coronițe decorative pe care le poți confecționa chiar tu, folosindu-te doar de materialele din natură și propria îndemânare. Acestea ar putea fi un decor de efect pentru casa ta, dar și o sursă importantă de inspirație.

1. Se consideră că utilizarea coronițelor decorative pentru înfrumusețarea ușii de la intrare este o tradiție adusă din America. Însă, acest obiect de decor își are istoria încă din antichitate.

În Roma Antică, în ajun de sărbători și în timpul ceremoniilor, porțile principale ale orașelor erau înfrumusețate cu frumoase coroane de flori.

2.

3. Coroanele de toamnă sunt cel mai frecvent confecționate din paie, spice și pănușițe de la cereale. Se poate confecționa o coroniță de efect din paie, spice de grâu și secară, ovăz și hrișcă.

O astfel de coroană se va încadra perfect într-un interior în stil country, elementele de bază ale căruia sunt obiectele decorative împletite, articole din răchită și alte materiale naturale.

4.

5. Acest model este o opțiune pentru persoanele care în zilele mohorâte de toamnă duc dorul mării. Poți folosi suvenirurile aduse din vacanța la mare și să creezi o atmosferă maritimă la tine acasă, chiar în toiul toamnei.

6.

7. După cum vezi pentru a confecționa o coroniță decorativă pot fi utilizate tot felul de materiale. Chiar și pălăriile de la ghinde sau cochiliile de la nuci.

8.

9. Sunt încântată de această idee neconvențională, de a folosi crengile vechi și o fundă din material de sac. Ăsta este stilul rustic în forma sa pură!

10.

11. Iar această decorațiune din ghinde se poate face chiar și cu copiii. Sunt sigură că se vor bucura de întregul proces: de la adunarea materialelor și până la punerea în aplicare a ideii.

12.

13. Pe mine m-a surprins această opțiune: știuleți de porumb uscați – cine ar fi crezut? Cu toate acestea, arată foarte neobișnuit și colorat!

14.

15. O decizie minimalistă cu utilizarea pălărioarelor de la ghinde. O idee inedită!

16.

17. Iată și modelul pe care l-am realizat în weekend împreună cu sora mea.

18.

19. Iar acesta este modelul pe care l-a realizat sora mea! Iată pentru ce a avut nevoie de boabe de mazăre uscată!

20.

21. Cine a spus că asemenea elemente de decor trebuie să fie neapărat în formă de cerc? O coroniță de acest fel se poate realiza folosind rămurele de levănțică. Este o decizie bună pentru cei care adoră aroma de levănțică și își doresc s-o poată păstra mai mult timp în casă.

22.

23. Iată o idee interesantă de întrebuințare a conurilor de brad.

24.

25. Niciodată nu m-aș fi gândit că pot arata atât de frumos și magic pe o coroniță decorativă capsulele de mac!

26.

27. Coronița este un element de decor potrivit pentru orice ușă, care poate să fie amplasat fie în interior, fie în exterior, la intrare. Coronița va deveni astfel simbolul confortului și căldurii căminului familial și va fi pe placul tuturor celor ai casei, dar și oaspeților.

O coroană frumoasă din materiale naturale nu este doar o decorațiune spectaculoasă pentru casă, apartament sau birou. Acest decor poate fi făcut și cu scopul specific de a îmbunătăți aerul din încăpere, curățându-l de substanțe nocive.

În unele cazuri, o coroană din materiale de toamnă devine un atribut important al unui ambient festiv.

Împărtășește aceste idei creative cu prietenele tale, poate și ele vor dori să meșterească ceva similar pentru a-și decora casa!

error: Content is protected !!