Oamenii de știință reconstituie fețele oamenilor care au trăit cu mulți ani în urmă. Arată incredibil…

Chipurile oamenilor se retușau și în trecut!

Vă întrebați cu arătau oamenii în trecut? Dacă erau diferiți de noi? Tehnologiile moderne ne permit să descoperim acest lucru.

Oamenii de știință au reușit, cu ajutorul modelării grafice, să reconstituie chipurile unor oameni simpli, precum și ale unor compozitori vestiți, ale unor regi europeni sau egipteni etc. Pentru acesta experții au utilizat rămășițele și craniile acestor persoane.

1. Henric al IV-lea.

TheCGBros

Henric al IV-lea de Navarre, rege al Franței, a reușit să împace catolicii cu protestanții. Datorită acestui fapt a scăzut considerabil intoleranța religioasă din Europa. A fost ucis de un fanat.

2. Ava.

Hew Morrison

Ava este o fată din epoca bronzului, a murit acum 3700 de ani, în Scoția. Ea a fost îngropată într-un mormânt sculptat în piatră. Craniul fetei se distinge prin oase alungite. Reconstrucția a fost realizată de criminalistul Hugh Morrison.

3. Bărbat care a murit acum 500 de ani.

FaceLab/Liverpool John Moores University/Lusacrosscity/gizmodo

Ca urmare a analizei scheletului său, prezenta semne de malnutriție în copilărie și muncă manuală grea. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că acest bărbat era foarte sărac.

4. Johann Sebastian Bach.

Caroline Wilkinson

Cunoscut compozitor și muzician din perioada barocă. Este considerat unul dintre cei mai mari compozitori din toate timpurile. Reconstrucția a fost realizată de Antropologul Caroline Wilkinson.

5. Nicolaus Copernic.

The University of Melbourne / boredpanda

Copernic a fost unul dintre cei mai inteligenți matematicieni și astronomi din epoca Renașterii. El a formulat modelul universului și a plasat Soarele, nu Pământul, în centrul Universului. A murit la vârsta de 70 de ani.

6. Meritamon.

The University of Melbourne

Meritamon este fiica faraonului egiptean Ramses al II-lea. Mumia sa are circa 2000 de ani. Reconstrucția a fost efectuată de oameni de știință de la Universitatea din Melbourne. Pentru aceasta au folosit craniul fetei. Au reușit să constate că avea vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, însă nu au reușit să identifice cauza morții sale.

7. Nefertiti.

Expedition Unknown

Bustul ei a fost găsit în 1912. Fața reginei era mereu reprezentată simetric. Același lucru a încercat să-l facă și pictorița Elizabeth Deneh.

8. Maximilian Robespierre.

Philippe CharlierEmail, Philippe Froesch

Politician și avocat francez, cunoscut pentru participarea la Revoluția Franceză (1789 – 1799). Robespierre a fost executat pe ghilotină la vârsta de 36 de ani. Potrivit cronicilor a avut icter, astenie, răni pe picioare și cicatrici din cauza variolei.

9. Bărbat din perioada neolitică timpurie a epocii de piatră.

Clare Kendall / English Heritage

Reconstrucția a fost efectuată pe baza scheletului unui bărbat adult, care a fost exhumat în 1863 pe teritoriul Angliei. Așa arăta un bărbat în vârstă de 40 de ani acum aproximativ 5500 de ani.

10. Jane din Jamestown.

smithsonianmag

Jane, 14 ani, din Jamestown, a trăit în secolul al XVII-lea, a devenit victimă a canibalismului, vecinii săi au mâncat-o, în perioada 1609-1610 în aceste locuri a fost mare foamete. Craniul desfigurat al fetei a fost găsit în 2012; de reconstrucția acestuia s-a ocupat doctorul și antropologul Douglas Ousley.

11. Context 958.

Cambridge Archaeology

Acest bărbat englez a trăit acum 700 de ani, rămășițele sale au fost numite Context 958. A murit la vârsta de 40 de ani și cel mai probabil a fost sărac, la aceste concluzii a ajuns cercetătorul John Robb.

12. Anton de Padova.

Rome Reports

Anton de Padova a fost preot și predicator catolic, s-a născut în 1195 într-o familie bogată din Lisabona, a murit la vârsta de 35 de ani în Padova (Italia). Era considerat drept protector al săracilor și bolnavilor, și, respectiv, după moartea sa, a fost canonizat.

13. Maria Stewart.

University of Dundee

Maria Stewart a fost regina Scoției din 1542 până în 1567. În ultimii săi 18 ani de viață Maria a fost prizoniera reginei Elisabeta, fiind apoi acuzată de conspirație și trădare împotriva Reginei Elisabeta. A murit la vârsta de 44 de ani.

14. Richard III.

King Richard III Visitor Centre

Richard III a fost rege al Angliei între 1483 și 1485 de ani. A murit în timpul războiului celor două roze. Aceasta a fost ultima bătălie decisivă dintre Lancaster și Yorks. Richard al III-lea a murit la vârsta de 32 de ani. Rămășițele sale au fost descoperite în 2012 în Leicester.

15. Femeie din epoca medievală, Edinburgh.

City of Edinburgh Council

Rămășițele acestei femei au fost găsite în cimitirul bisericii parohiale din South Leith în 2009 și sunt din secolul al XVI-lea. După analiza lor s-a dovedit că vârsta acestei doamne este între 25 și 35 de ani, iar înălțimea sa este de 150 cm.

16. Arcaș de pe nava britanică militară “Mary Rose”.

Swansea University

“Mary Rose” a fost o navă de război a flotei engleze a regelui Henric al VIII-lea (Tudor), scufundată în 1545 în timpul unui atac asupra francezilor. Nava a fost descoperită după circa 500 de ani.

17. Arish.

racialreality.blogspot.com

Arish este un locuitor al Cartaginei (Tunisia de astăzi). Rămășițele sale sunt vechi de aproximativ 2500 de ani. La momentul decesului avea între 19 și 24 de ani.

18. Robert Burns.

University of Dundee

Robert Burns este un celebru poet scoțian. Cele mai renumite lucrări ale sale sunt “Auld Lang Syne” și “Bătălia de la Sherramuir”. Burns a murit la vârsta de 37 de ani în Dumfries, Scoția.

19. John de Strivevelin.

boredpanda

John de Strivevelin a fost un cavaler scoțian medieval, a murit în 1378. Rămășițele sale au fost găsite în castelul Stirling, sub o capelă regală (secolul al XII-lea) ruinată. Reconstrucția a fost realizată de angajații Universității din Dundee.

20. Robert I Bruce.

University of Glasgow

Robert I a fost rege al Scoției din anul 1306 și până la moartea sa în 1329. El a reușit să opună rezistență Angliei în primul război pentru independența scoțiană. În Scoția Bruce este considerat drept erou național.

error: Content is protected !!