O zi de înfometare curativă

Probabil toți cunosc faptul că înfometarea de scurtă durată este benefică. Însă noi ne străduim să mâncăm la timp și să nu ne fie foame. De cele mai multe ori acest principiu acționează împotriva noastră. Astăzi, vă vom relata despre beneficiile unei scurte înfometări.

Iată ce ne spun medicii despre înfometarea de o zi și o dată pe săptămână:

  • Dacă țineți o zi de foame pe săptămână, timp de un an, corpul dvs. va arăta mai bine și veți scăpa de multe boli.
  • Odată cu înfometarea se reduce nivelul de oboseală al organelor interne. Chiar și diabetul în formă ușoară se tratează prin înfometare, deoarece pancreasul se odihnește.
  • O zi de înfometare întinerește organismul cu trei luni.

Înfometarea curativă a fost practicată încă din antichitate. Astăzi există multe dovezi științifice care vorbesc despre beneficiile înfometării: stimulează metabolismul, întinerește organismul, împiedică îmbătrânirea.

În timpul înfometării complete energia care era folosită pentru digerarea alimentelor se folosește pentru tratarea diferitelor afecțiuni și pentru curățare. Din proprie experiență, am observat că o simplă răceală se tratează prin înfometare timp de două zile, iar gripa timp de trei zile. 

Dacă ați decis să vă tratați prin înfometare, atunci în această perioadă nu trebuie să administrați nici un medicament.

Puteți bea doar apă, mai des și cu mici înghițituri. Trebuie să consumați 1.5-2 litri de lichide. În afară de apă puteți bea infuzie slabă de măceșe sau ceai de plante (fără zahăr).

Ordonarea gândurilor

În afară de beneficiile enumerate mai sus, înfometarea are un efect neobișnuit. Persoana devine mai plină de imaginație și mai capabilă să creeze.

Un parlamentar japonez recomanda insistent înfometarea de o zi și o dată pe săptămână, deoarece este un mod de însănătoșire și de activare a gândirii. Nu este o simplă dietă, ci datorită înfometării mintea gândește mai limpede și apar multe idei.

Există, însă un lucru important pe care trebuie să-l respectați înainte de înfometare: curățarea organismului. Excludeți produsele de origine animală cu 2 zile înainte de înfometare. Alimentați-vă doar cu cereale și produse vegetariene. Inițial, puteți să țineți foame 1-2 zile, apoi 3 zile. Durata înfometării este egală cu durata ieșirii din aceasta.

Dacă doriți să țineți o cură îndelungată, atunci perioada dintre pauze trebuie să fie mai mare. Puteți crește durata înfometării până la 7 zile, care se face o dată la 6 luni. Înfometarea mai mare de 7 zile, trebuie efectuată sub supravegherea medicului.

În această perioadă trebuie să fiți bine dispus și optimist. Dacă începeți să țineți o cură de foame, credeți într-un rezultat pozitiv și organismul se va trata singur. Înfometările regulate vă vor ajuta să vă însănătoșiți definitiv.

Efectul de slăbire

Dacă veți respecta toate cerințele pentru o înfometare corectă, veți scăpa de kilogramele în plus.

Specialiștii menționează că un stres mic este benefic pentru imunitate și previne îmbolnăvirea de cancer. Faceți cure de înfometare regulat și consumați apă în această perioadă.

Cum să începeți?

Începeți de la buna dispoziție. Inițial înfometarea creează disconfort, iar pentru a-l depăși trebuie să fiți bine motivați.

În ziua înainte de înfometare mâncați mai puțin, fără alcool și produse de origine animală.

Este binevenit ca prima zi de înfometare să o petreceți în aer liber, iar nu la serviciu. Senzațiile neplăcute care pot apărea (amețeli, dureri de cap, slăbiciune, indispunere, miros din gură) pot afecta relațiile cu cei din jur și vor îngreuna procesul de înfometare. Ulterior, veți putea ține foame fără ca cineva să observe acest lucru.

Eu procedez astfel:

Duminică. La 18:00 iau o cină ușoară, apoi mă culc mai devreme.

Luni. În timpul zilei (până la 18:000 dacă apare senzația de foame, beau apă. După ora 18.00, ies din înfometare. Îmi prepar o salată din morcov ras, fără a adăuga ceva. Apoi pot mânca o felie de pâine integrală. Peste 2 ore pot prepara un terci pe apă și fără ulei.

Ieșirea din înfometarea de o zi

În prima zi (24 de ore), dacă doriți, puteți adăuga în apa distilată 1/3 de linguriță de miere organică și 1 linguriță de suc de lămâie. Această băutură face apa mai plăcută și îndepărtează mucozitatea și toxinele.

La sfârșitul înfometării prima masă trebuie să fie din o salată din legume proaspete, varză și morcov ras. Puteți adăuga suc de lămâie sau portocală. Această salată mătură tot din intestine. Apoi puteți mânca legume fierte și verdețuri. Nu încheiați niciodată înfometarea cu produse de origine animală sau cu nuci și semințe. Timp de 2 zile nu folosiți produse acide.

Orice persoană poate ține o cură de înfometare, fără grave consecințe. Doar ignoranța noastră ne face să murim de frică.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!