O vecină cumpără mereu sare de lămâie în cantități mari. Când am aflat motivul, am făcut la fel!

Mașina de spălat este un lucru strict necesar în orice gospodărie. Ea ne ușurează foarte mult munca și ne economisește timp. De aceea este important ca aceasta să fie îngrijită corespunzător și drept rezultat va ține mai mult timp.

Curățarea permanentă a mașinii de spălat, o va face să funcționeze mult mai bine. Mașinile de spălat au tendința să acumuleze:

  • ciuperci și mucegai în cauciucuri, respectiv apar mirosuri neplăcute
  • depuneri de calcar
  • depuneri de detergent, balsam și alte adaosuri
  • murdărie și lucruri mici în filtrul de la scurgere
  • rugină și nisip în filtrul furtunului

În timp puteți observa că hainele dvs., în special cele albe, după spălare nu vor fi la fel de albe. Iar murdăria care se depune pe ușă, pe suprafața de deasupra și pe panou va arăta inestetic.

Cât de des trebuie curățată mașina de spălat de depuneri și murdărie? 

Se recomandă o dată la 2-3 luni. Dacă aveți animale de companie sau spălați des haine de lână, mașina trebuie curățată mai des.

1. Ușa mașinii de spălat

După spălare ușa rămâne udă. Străduiți-vă să o lăsați deschisă pentru a se aerisi și a nu apărea mucegai.

2. Curățarea inelului de cauciuc

În acest inel se depozitează murdărie și mucegai, de aceea el trebuie foarte bine curățat. Puteți face acest lucru cu ajutorul oricărui produs de curățare sau cu bicarbonat de sodiu.

Dacă a apărut prea mult mucegai care are și un miros neplăcut puteți folosi produse chimice puternice. Evitați folosirea prea des a produselor ce conțin clor, deoarece poate deforma cauciucul.

Aplicați puțin detergent pe burete, trageți puțin cauciucul și ștergeți partea metalică. În același fel curățați și inelul de cauciuc. Fiți  atenți și nu trageți inelul prea tare pentru a nu-l deteriora.

3. Curățarea cuvei mașinii de spălat

Puteți îndepărta depunerile de calcar de pe filament și cuvă cu un produs foarte puternic și ieftin. Aveți nevoie de oțet alb sau sare de lămâie.

Veți avea nevoie de la 1 la 6 plicuri de sare de lămâie. Cantitatea de sare de lămâie depinde de volumul mașinii de spălat și de cât de murdară este.

Adăugați soluția în compartimentul pentru detergent și dați un program cu temperatură și timp maxim.

4. Curățarea compartimentului pentru detergent

Scoateți lădița, acționați conform ghidului de utilizare a mașinii de spălat. Apoi curățați depunerile de detergent, clătiți și uscați-o cu un prosop.

Pentru îndepărtarea depunerilor de rugină folosiți soluție de oțet și bicarbonat de sodiu. Înmuiați lădița în această soluție și lăsați să acționeze 30 de minute, se poate și câteva ore.

5. Curățarea pompei de evacuare

Dacă nu veți curăța mult timp filtrul, mașina de spălat mai devreme sau mai târziu nu va mai scurge apa care la rândul ei poate să se reverse în afară. Din fericire, este foarte simplu să curățați filtrul.

Deschideți capacul de la filtru. El se află în partea de jos a mașinii. Înainte de a deschide capacul, așterneți un prosop sub filtru și puneți vasul de colectare a apei.

Desfaceți capacul împotriva acelor de ceasornic și scoateți toată murdăria din interior. Acolo pot fi monede, fire de păr, lână și alte mărunțușuri. Ștergeți filtrul, închideți-l și puneți capacul.

Respectați aceste recomandări și mașina dvs. de spălat va fi ca nouă, va funcționa mai bine. Hainele vor fi mai curate, mai proaspete și mai aromate. Procesul de spălare va fi ușor și plăcut.

error: Content is protected !!