O soluție simplă pentru călcâie fine ca de bebeluș: rețetă + video

Suntem în plină vară, când tălpile și călcâiele trebuie să fie într-o stare perfectă pentru a nu ne limita în alegerea încălțămintei. Dacă aveți călcâie uscate și crăpate, nu e neapărat să căutați specialiști care să vă ajute, există soluții mult mai simple și foarte eficiente.

Astăzi vă vom prezenta o metodă prin care veți obține o piele gingașă și fină în zona călcâielor.

Ingredientele sunt foarte accesibile și probabil le și aveți deja în gospodăria voastră.

Instrucțiuni

1. Pentru început pregătiți un recipient în care să încapă picioarele, dar care să nu fie foarte adânc.

2. Turnați în recipient 2 litri de apă încălzită, dar nu până la punctul de fierbere.

3. Adăugați 5 linguri de peroxid de hidrogen.

Baia de picioare este gata! Introduceți picioarele în acel amestec și așteptați câteva minute, după care luați o piatră ponce și prelucrați pielea tălpilor și călcâielor. Dacă pielea este deosebit de uscată și dură, țineți picioarele mai mult timp în amestec, ca să se înmoaie mai bine.

E suficient să faceți astfel de băi de 1-2 ori pe săptămâni pentru a asigura o stare ideală a pielii.

După o astfel de baie de picioare este indicat să faceți următoarele.

Cumpărați o sticluță de glicerină și adăugați oțet până se umple, apoi agitați bine amestecul. Această soluție poate fi utilizată zilnic, dar după baia de picioare ea va fi deosebit de eficientă.

Dacă starea pielii lasă mult de dorit, puteți începe cu băi făcute zilnic, iar după ce ajungeți la rezultatul dorit, e suficient să faceți băi săptămânale pentru profilaxie.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!