Prietena mea a încetat să-și mai facă manichiura la salon, deoarece din unghiile sale a mai rămas doar denumirea. Luați aminte aceste 10 lucruri!

Astăzi majoritatea femeilor își fac manichiura în saloanele de frumusețe sau nail cluburi specializate, deoarece o dată cu apariția noilor tipuri de oje rezistente și dispozitive pentru unghii este mult mai comod și mai econom. Însă nu întotdeauna manichiura realizată într-un salon are efecte benefice asupra unghiilor și a sănătății în general. Cei care practică acest lucru de mai mulți ani înțeleg ceea ce spun. Însă unghiile trebuie să fie mereu îngrijite.

Înțelegem că femeilor de afaceri le este dificil să renunțe la aceste servicii, deoarece nu au timp pentru a-și face manichiura acasă și nici nu au întotdeauna abilitățile corespunzătoare. Există, însă, riscul ca unghiile să devină fragile și să se încarneze, dar acest lucru nu este cel mai periculos. Pentru a evita posibilele efecte negative ale manichiurii de salon, echipa noastră vă prezinte cele mai ascunse subtilități și cum să le evitați.

Regulile manichiurii

1. Ciupercă

Întotdeauna există riscul să căpătați o ciupercă. Nu ne îndoim de profesionalismul meșteriței dvs., dar trebuie să verificați dacă sunt dezinfectate atât instrumentele de tăiere a unghiilor, cât și pensulele. Periile pentru realizarea pedichiurii trebuie să fie de unică folosință. De asemenea, urmăriți ca acestea să fie șterse cu antiseptic.

2. Gelul-lac de unghii provoacă boli grave

Gelul propriu-zis nu prezintă nici un pericol. Cu ajutorul acestuia unghiile sunt frumoase, tari și cresc bine. Dăunătoare este lampa UV. Radiația acesteia nu este mare, dar are efect de acumulare. Pielea de pe mâini va îmbătrâni mai repede și există riscul de îmbolnăvire de cancer. De aceea, trebuie să faceți o pauză de două săptămâni.

3. Unghii fragile

De asemenea, aveți grijă ca oja să fie îndepărtată fără presiune asupra unghiei și să nu fie scurtate prea tare. De altfel unghiile se vor exfolia și vă vor durea. Acetona usucă keratina, iar keratina uscată se exfoliază și devine fragilă. Drept rezultat unghiile se deteriorează.

4. Pete

Dacă meșterița va economisi pentru stratul de bază, cu timpul pe unghii vor apărea pete de pigmentare. Baza este creată nu doar pentru a uniformiza suprafața și a face oja mai rezistentă, dar și pentru a proteja unghiile. Varianta perfectă este baza dublă. Insistați să vi se aplice astfel.

5. Unghii aspre

O altă problemă cu care puteți să vă confruntați sunt unghiile aspre. Dacă veți exagera cu soluțiile de îndepărtare a ojei, atunci se va deteriora keratina și unghiile vor deveni aspre și poroase. De obicei tampoanele cu soluție de îndepărtare a ojei se țin 10 minute. Însă dacă manichiurista a plecat să bea cafea și au trecut deja 20 de minute, atunci schimbați meșterița.

6. Alergii

Există un număr mic de femei care, în timp, pot avea reacții alergice la acril, ojă sau alte produse. Dacă observați anumite schimbări la un produs, anunțați imediat specialistul dvs.

7. Trio toxic

Unele mărci ieftine de lac-gel conțin substanțe foarte periculoase. De aceea, înainte de a aplica oja, aflați care este componența acesteia. Dacă conține dibutil ftalat, toluen sau formaldehidă sau pur și simplu întrebați de trio toxic, specialiștii cu siguranță știu despre ce este vorba. Aceste substanțe chimice pot provoca astmă, diferite afecțiuni și chiar cancer, de aceea trebuie să le evitați.

8. Manichiură frecventă

De multe ori femeile uită să dea un răgaz unghiilor. Nu este recomandat să aplicați unghii false cu gel-lac de câteva ori la rând. Lăsați unghiile să se odihnească cel puțin o lună la fiecare jumătate de an. În acest fel ele se vor putea recupera și vor fi mai rezistente.

9. Infecții ascunse

Acest lucru decurge din punctul precedent. În spatele stratului frumos de unghii, infecțiile pot să nu fie observate la timp. Dacă aveți o mică rană la o unghie, amânați aplicarea gelului-lac. De altfel veți înrăutăți situația. Așteptați până unghiile își vor reveni la normalitate.

10. Costul 

Alegeți cu foarte mare atenție manichiurista. De asemenea, să știți că o manichiură calitativă nu poate fi ieftină, deoarece instrumentele și produsele bune sunt scumpe. O manichiuristă profesionistă, la fel, va avea un preț mai înalt, deoarece poate desena orice linie și vă poate fortifica unghiile. Talentul trebuie prețuit.

Vă dorim să găsiți o manichiuristă profesionistă și să nu aveți niciodată probleme cu unghiile!

error: Content is protected !!