Nu ai folosit niciodată uleiul de cocos în acest fel: 29 de moduri de utilizare a acestui elixir aromat

Uleiul de cocos este o adevărată sursă de sănătate și frumusețe. Este un produs vegetal unic ce conține o mulțime de proprietăți benefice: îmbunătățește metabolismul, normalizează tensiunea arterială, acționează benefic asupra firului de păr. Acesta are în componență acizi grași polinesaturați care sunt foarte bine asimilați de către organism.

Uleiul de cocos devine tot mai popular și ajunge în toate sferele vieții noastre. Vă prezentăm 29 metode de utilizare a acestui produs versatil la gătit, în treburile casnice și chiar și în medicină.

Uleiul de cocos în domeniul frumuseții

1. Îngrijirea părului. Utilizarea uleiului de cocos este o modalitate excelentă de a face părul mătăsos, mai moale și de a scăpa de vârfurile despicate (aplicați direct pe păr puțin ulei înainte de fiecare spălare). Merită să faceți asta pentru că acest ulei conține acizi grași care afectează pozitiv sănătatea părului. Amestecați uleiul de cocos cu miere și aplicați pe păr pentru 40 de minute. Clătiți masca de păr cu un șampon obișnuit. Masarea scalpului cu ulei de cocos vă va ajuta să scăpați de mătreață.

2. Îngrijirea tenului. Uleiul de cocos hidratează, hrănește și oferă strălucire tenului. Amestecați puțin ulei cu bicarbonat de sodiu (bicarbonatul de sodiu este un exfoliant natural excelent), aplicați pe ten cu mișcări circulare delicate și masați puțin. După aceasta clătiți cu apă caldă.

3. Îngrijirea cuticulei. Uleiul de cocos este un remediu excelent împotriva uscăciunii și descuamării cuticulei. Frecați pielea din jurul unghiilor cu ulei de cocos și veți vedea imediat rezultatul.

4. Îngrijirea buzelor. Uleiul de cocos prezintă o alternativă excelentă la rujul igienic. Dacă buzele vi se usucă tot timpul, folosiți un amestec de ulei de cocos și zahăr brun.

5. Îngrijirea corpului. Una dintre modalitățile cele mai eficiente și mai simple de a restabili sănătatea pielii corpului este să faceți un exfoliant din ulei de cocos și zahăr brun sau sare. Pentru hidratarea pielii puteți adăuga ulei de cocos în apa de baie.

6. Demachiant. Mulți dintre dvs. au observat că după o simplă spălare, apare senzația de piele strânsă. Pentru a evita acest lucru, folosiți ulei de cocos. Aplicați uleiul pe piele și lăsați-l să acționeze timp de 5 minute, după care ștergeți-vă fața cu un prosop umed.

7. Prevenirea ridurilor. Uleiul de cocos este un remediu eficient împotriva ridurilor și o alternativă excelentă la cremele costisitoare anti-îmbătrânire. Masați ușor regiunea din jurul ochilor cu puțin ulei de cocos.

8. Arsuri solare. În cazul arsurilor solare aplicați puțin ulei de cocos pe regiunile înroșite ale pielii. Acesta va reduce iritația, va hidrata pielea și va minimaliza cojirea pielii.

9. Îngrijirea pielii de pe picioare. Dacă doriți ca picioarele dvs. nu doar să arate bine, dar și să fie sănătoase, atunci folosiți ulei de cocos. Acesta va înmuia pielea, va acționa ca un deodorant și antiseptic.

10. Îngrijirea genelor. Uleiul de cocos acționează benefic asupra genelor. Acesta oferă genelor elasticitate și le face mai pufoase. Pentru a vă bucura de un asemenea beneficiu trebuie doar să aplicați puțin ulei pe gene înainte de somn.

Ulei de cocos în treburile casnice

1. Înlăturarea gumei de mestecat. Cu ajutorul uleiului de cocos este posibilă înlăturarea gumei de mestecat de pe orice suprafață, inclusiv de pe covor sau păr.

2. Îngrijirea mobilierului. Uleiul de cocos este o soluție excelentă de îngrijire a obiectelor și suprafețelor din lemn.

3. Curățarea obiectelor din metal. Folosiți ulei de cocos pentru a reda obiectelor din metal strălucirea de altă dată, dar și pentru a îndepărta rugina.

4. Scârțâitul ușii. Pentru a scăpa de scârțâitul ușii trebuie doar să ungeți balamalele cu puțin ulei de cocos.

5. Fermoarul blocat. Problema fermoarului blocat poate fi ușor rezolvată dacă îl veți unge cu puțin ulei de cocos.

Ulei de cocos la gătit

1. Adaos în cafea sau ceai. Adăugați în băutura de la micul dejun câteva picături de ulei de cocos. Acest ulei îndulcește puțin băutura, astfel poate înlocui zahărul sau mierea.

2. Prăjitul bucatelor. Încercați să înlocuiți uleiul de floarea soarelui cu cel de cocos. Cel din urmă are un punct de ardere mai înalt, respectiv este mai puțin toxic.

3. Dressing pentru salată. Uleiu de cocos nu doar va da un gust deosebit salatei dvs., ci și va ajuta la accelerarea absorbției vitaminelor din verdețuri.

4. Smoothie energizant. Dacă aveți o stare de oboseală nu ezitați să vă preparați un smoothie energizant. Pentru o revigorare eficientă adăugați în paharul cu smoothie o linguriță de ulei de cocos.

5. Coacere. Unul dintre avantajele uleiului de cocos constă în posibilitatea de a-l folosi la coptul mai multor produse de panificație.

Ulei de cocos pentru sănătate

1. Accelerarea metabolismului. Uleiul de cocos este o sursă bogată de grăsimi sănătoase care sunt ușor asimilate de către organism.

2. Remediu împotriva iritației pielii. Uleiul de cocos are proprietăți antiinflamatorii, previne iritațiile pielii. Rețeta este simplă: amestecați ulei de cocos cu gălbenele și o cremă obișnuită și aplicați amestecul pe zona afectată a pielii. Uleiul poate fi, de asemenea, adăugat în crema pentru copii dacă bebelușul suferă de erupție cutanată.

3. Pentru o respirație proaspătă. În fiecare zi, țineți în gură 2 linguri de ulei de cocos timp de 10 minute, apoi scuipați. Aceasta este o modalitate excelentă de albire a dinților, de îmbunătățire a pielii, de îndepărtare a toxinelor și de distrugere a microbilor din cavitatea bucală.

4. Tratarea răcelii. Dacă aveți dureri în gât luați puțin ulei de cocos în formă pură sau adăugați-l în ceai.

5. Metodă de relaxare. Uleiul de cocos este o metodă excelentă de îndepărtare a stresului. Luați puțin ulei de cocos pe vârfurile degetelor și masați pielea capului și regiunea tâmplelor pentru a vă relaxa.

6. Profilaxia herpesului. Proprietățile antivirale ale uleiului de cocos vor ajuta la stoparea dezvoltării herpesului. Când simțiți un disconfort, furnicături sau arsură într-un anumit loc – aplicați imediat pe piele ulei de cocos.

7. Beneficii pentru stomac. Uleiul de cocos este foarte benefic pentru stomac, însă trebuie neapărat să consultați medicul înainte de întrebuințarea lui în scopuri terapeutice.

8. Igiena urechilor. Înmuiați un tampon de bumbac în ulei de cocos și curățați delicat pavilionul și interiorul urechii.

9. Întărirea oaselor. Uleiul de cocos contribuie la o absorbție mai bună a calciului și magneziului în organism.

Dar dvs. cum folosiți acest super produs? Împărtășiți-ne experiența și impresiile dvs.!

error: Content is protected !!