Medic chinez: “Rețineți: osteocondroza nu suportă când faceți aceste lucruri!”

Răbdarea nu este o soluție împotriva durerii! Oricând simțim durere, are loc distrugerea terminațiilor nervoase și a celulelor cerebrale. Dacă suferiți o criză de durere, e important să luați toate măsurile posibile pentru a o înlătura, căci asta într-adevăr e nociv pentru organism.

Redacția noastră vă propune un set de exerciții-minune cu efect analgezic foarte eficient. Atunci când am dureri de spate, aceste exerciții sunt o adevărată salvare pentru mine…

Cum să scapi de durere

Poziția copilului

Acest exercițiu se face în cazul durerilor de spate sau a articulației șoldului, contribuind și la relaxarea sistemului nervos.

Puneți-vă în genunchi, cel mai indicat să faceți asta la sol. Lipiți șoldurile de călcâie și întindeți mâinile înainte cât se poate de mult, ținând palmele orientate în jos. Atingeți fruntea de sol și respirați cât mai adânc. După doar 1 minut petrecut în această poziție durerea devine mult mai slabă!

Poziția la perete

Înlătură durerile de cap și încordarea în zona umerilor și a gâtului. Exercițiul e recomandat persoanele care au amețeli.

Culcați-vă pe spate și ridicați picioarele drepte în sus de-a lungul peretelui, ținând mâinile pe abdomen. Închideți ochii și respirați echilibrat. 5 minute petrecute în această poziție înlătură complet durerile de cap și relaxează gâtul și umerii.

Pisicuța

Acest exercițiu se face în cazul durerilor de spate și a oricăror senzații neplăcute în zona coloanei vertebrale.

Sprijiniți-vă în palme și genunchi, ținând mâinile drepte la nivelul umerilor. Coloana vertebrală trebuie să fie paralelă cu solul. Faceți o inspirație adâncă și curbați spatele spre sol, ridicând capul cât mai sus.

Expirați și curbați spatele în sus, coborând capul. Mișcați-vă lent și respirați adânc. Repetați aceste mișcări de 10 ori.

Torsiune și întindere

Un exercițiu foarte bun în cazul durerilor de burtă și a problemelor digestive.

Așezați-vă pe sol, țineți spatele vertical și piciorele drepte. Îndoiți piciorul drept în genunchi și treceți-l dincolo de piciorul stâng. Întoarceți trunchiul spre dreapta, sprijinindu-vă în mâna dreaptă. Respirați adânc și mențineți poziția timp de 30 de secunde, apoi repetați mișcările în partea opusă.

Poziția fluture

Aceasta e eficientă în cazul durerilor articulației șoldului și înlătură încordarea din picioare și genunchi.

Așezați-vă pe sol și țineți spatele în poziție verticală. Îndoiți picioarele și încercați să lipiți tălpile una de alta. Coborâți genunchii cât mai jos. Mențineți poziția timp de 2 minute.

Floare

Un exercițiu eficient în cazul durerilor în partea inferioară a spatelui.

Culcați-vă pe spate în poziția literei T, îndepărtând mâinile spre lateral. Apropiați genunchii de piept, apoi coborâți-i lent spre lateral, fără a dezlipi umerii de sol. Mențineți poziția timp de 2 minute, apoi schimbați partea.

Zbor

Acest exercițiu este potrivit dacă aveți dureri în zona taliei, stomacului sau rinichilor.

Culcați-vă pe spate, țineți mâinile drepte lipite de sol de-a lungul trunchiului. Îndoiți picioarele în genunchi și țineți tălpile lipite de sol. Ridicați și coborâți lent bazinul, relaxând cât se poate de mult zona taliei. Repetați exercițiul de 10 ori.

Mișcare înainte

Exercițiul ameliorează durerile menstruale și cele articulare.

Așezați-vă pe sol, îndreptând piciorul drept. Îndoiți piciorul stâng în genunchi și lipiți talpa de piciorul drept. Mișcați lent trunchiul în față cât se poate de mult. Când ajungeți la limită, mențineți poziția timp de 30 de secunde, apoi schimbați partea.

Relaxare totală

Acest exercițiu înlătură senzația de picioare obosite, fiind deosebit de folositor după purtarea pantofilor cu toc.

Încrucișați picioarele și coborâți lent trunchiul în față până atingeți solul cu mâinile. Îndoiți genunchiul stâng, iar piciorul drept țineți-l drept. Mențineți poziția timp de 30 de secunde, apoi repetați mișcările pentru celălalt picior.

Corpul nostru reacționează foarte rapid la toate eforturile pe care le facem! Înainte să apelați la preparate analgezice sau alte produse farmaceutice, încercați să faceți o astfel de gimnastică ușoară. Organismul dvs. o va savura din plin!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!