Mama mea are peste 40 de ani, dar arată din ce în ce mai tânără! Mi-a mărturisit că în fiecare zi amestecă gelatina cu aceste ingrediente accesibile

Fiecare doamnă cunoaște un astfel de produs cum ar fi gelatina. Gospodinele o folosesc des, pregătesc din ea jeleuri, marmeladă de casă, piftie sau chiar înghețată. Cu toate acestea, însă, foarte puține persoane cunosc faptul că gelatina poate fi utilizată nu doar în bucătărie, ci și pentru pregătirea unor remedii deosebit de eficiente de îngrijire a pielii. Dacă aveți peste 30 de ani, articolul nostru este exact pentru dumneavoastră!

Masca cu gelatină pregătită în condiții casnice va fi produsul Dumneavoastră preferat de îngrijire a pielii, pentru ca nu funcționează mai rău decât cremele scumpe din comerț, eliminând ridurile și atenuând schimbările apărute odată cu vârsta. Rezultatele sale vor apărea chiar după prima aplicare!

Mască de față din gelatină

Nu am ales întâmplător gelatina: aceasta oferă elasticitate și hidratare pielii, modelează perfect ovalul feței și reduce considerabil inflamațiile. Există foarte multe măști care au la bază gelatina încât nu le-am putea număra pe degete, noi, însă, am pregătit pentru dumneavoastră 4 din cele mai simple rețete care funcționează perfect. Corespund oricărui gust și tip de piele!

GELATINĂ ȘI CASTRAVETE

Masca homemade pe bază de gelatină și castravete, chiar și după prima aplicare, va îmbunătăți aspectul tenului, având și efecte deosebite de înălbire și de tonifiere a pielii flasce. Nu este doar un simplu produs homemade, ci un adevărat miracol!

INGREDIENTE

— 1 linguriță de gelatină

— 1 castravete

— 2 lingurițe de infuzie de mușețel

— 2 lingurițe de infuzie de ceai verde

— 1 linguriță de suc de aloe

PREGĂTIREA ȘI APLICAREA

1. Dați castravetele proaspăt prin răzătoarea mică și stoarceți pulpa obținută cu ajutorul unui tifon.

2. Turnați peste gelatină infuzia de mușețel, cea de ceai verde și adăugați pulpa de la castravete obținută. Puneți amestecul pe baia de aburi și lăsați-l până când se dizolvă gelatina.

3. Când gelatina ajunge la temperatura camerei, turnați peste ea sucul de castravete și aloe.

4. Masca tonifiantă anti-rid de gelatină este gata! Aplicați-o cu mișcări fine pe față și lăsați-o pentru 30-40 de minute. Spălați apoi fața cu apă călduță și aplicați o cremă hidratantă.

GELATINĂ ȘI UNT

Masca nutritivă de gelatină și unt este cea mai bună soluție pentru pielea îmbătrânită și lăsată. Ingredientele utilizate sunt foarte simple, dar beneficiile sunt de neprețuit!

INGREDIENTE

— 1 linguriță de gelatină

— 7 lingurițe de apă rece sau lapte

— 1 linguriță de unt

PREGĂTIREA ȘI APLICAREA

1. Turnați peste gelatină apă rece sau lapte și lăsați-o 10-15 minute să se umfle.

2. Dizolvați pe baia de aburi amestecul obținut apoi adăugați untul. Așteptați până acesta se topește.

3. Amestecați bine toate ingredientele, lăsați-le să se răcească apoi aplicați masca pe fața curată pentru circa 20 de minute. Pe urmă, cu ajutorul unei dischete de bumbac înmuiată în lapte, îndepărtați urmele rămase de la masca de gelatină și spălați bine cu apă caldă.

GELATINĂ ȘI BRÂNZĂ DE VACI 

E bine să aplicați o astfel de mască homemade atunci când fața Dumneavoastră pare obosită și palidă. Masca de gelatina și brânza de vaci este perfectă pentru hrănirea și hidratarea pielii îmbătrânite, ameliorează oboseala și inflamația.

INGREDIENTE 

— 1 linguriță de gelatină

— 2 lingurițe de lapte

— 1 linguriță de brânză de vaci

PREGĂTIREA ȘI APLICAREA

1. Amestecați într-un castron mic gelatina și laptele. Lăsați ca gelatina să se umfle timp de 10-15 minute.

2. Dizolvați amestecul obținut punându-l pe baia de abur, apoi adăugați brânza de vaci. Amestecați bine până obțineți o masă omogenă.

3. Lăsați ca masca să se răcorească și aplicați-o pe pielea curată pentru circa 25-30 minute. Spălați apoi fața cu apă caldă sau îndepărtați reziduurile măștii cu ajutorul unei dischete de bumbac înmuiată în apă.

GELATINĂ ȘI AVOCADO

Se pare că aceasta este una dintre cele mai eficiente măști homemade pentru pielea uscată. În această variantă gelatina își demonstrează toate calitățile sale și, în combinație cu pulpa de avocado, hidratează și tonifică perfect pielea delicată și uscată a feței.

INGREDIENTE

— 1 linguriță de gelatină

— 7 lingurițe de apă

— 1 linguriță de pulpă de avocado

PREGĂTIREA ȘI APLICAREA

1. Turnați apă rece peste gelatină și lăsați pentru 15 minute.

2. După ce se va umfla gelatina, dizolvați-o pe baia de abur și apoi amestecați-o cu grijă cu pulpa de avocado.

3. Aduceți masca la temperatura camerei și aplicați-o pe pielea curată pentru circa 25-30 minute. Spălați apoi cu apă caldă.

Măștile de față pe bază de gelatină sunt un remediu foarte simplu și accesibil, care ne ajută într-un mod surprinzător să facem față schimbărilor legate de vârstă, vor face să dispară ridurile fine, vor reîntoarce elasticitatea și strălucirea pielii.

Dar, cel mai important, o mască care are la bază gelatina se poate pregăti cu ușurință acasă, evitându-se, astfel, procedurile costisitoare oferite de saloanele de frumusețe. Nici cosmetologii nu exclud aceste proceduri de întinerire pe care le putem face acasă!

Dacă v-au plăcut rețetele noastre sau cunoașteți alte modalități, la fel de eficiente, de utilizare a gelatinei pentru întinerirea și redarea frumuseții feței, împărtășiți-le neapărat cu noi în comentariile voastre.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!