Loviți podeaua cu călcâiele. Iată ce efect deosebit asupra sănătății are acest exercițiu!

Vibro-gimnastica propusă de academicianul Miculin vă poate scăpa de excesul de acid lactic și poate îmbunătăți circulația sangvină.

Un renumit academician, care a suferit un atac de cord, este foarte recunoscător lui Miculin pentru această vibro-gimnastică cu care el și-a tratat inima bolnavă. Acest exercițiu acționează nu doar asupra vaselor mari de la picioare, dar și asupra capilarelor unde se formează, în principal, cheagurile. Deci, trebuie doar să loviți călcâiele de podea.

Cum se efectuează acest exercițiu minune

Stând în picioare, ridicați cu 2-3 cm călcâiele de la podea și brusc coborâți-le. Astfel, stimulația circulația sângelui în sus și nu permiteți sângelui să stagneze. Dacă veți face mereu acest exercițiu (30 de coborâri a câte 5 ori pe zi) veți uita de durerile de picioare.

Miculin Alexandru este inginer aeronautic. Fiind la pensie, el fost preocupat de subiecte privind păstrarea sănătății și a propus un șir de idei noi, o parte dintre care au fost aplicate pe pacienții din sanatorii. Atunci când Ministerul sănătății a refuzat să publice cartea lui Miculin, pe teme medicinale, el a decis, la 76 de ani, să se înscrie la universitatea de medicină. În 1975 este a susținut cu brio examenele de absolvire, iar în următorul an el a susținut teza de doctorat bazată pe cartea sa „Longevitate activă” care ulterior a fost publicată. Toate ideile sale le-a experimentat pe sine însuși. La mijlocul vieții, având mari probleme de sănătate, și-a putut fortifica organismul și a ajuns la vârsta de 90 de ani.

În cartea sa se vorbește despre vibro-gimnastică:

„Gimnastica de dimineață este cea care ne încarcă de energie și prospețime pentru toată ziua. Chiar și oamenii antrenați fizic după o activitate intelectuală intensă simt o tensiune în zona capului. Creierul obosește.

Eu propun un simplu exercițiu care poate efectuat chiar și de oamenii cărora le este interzis alergatul și mersul rapid.

Dacă vă veți ridica pe vârfuri astfel încât călcâiele să se desprindă de la podea, măcar cu un centimetru, și vă veți coborâți brusc, veți simți o lovitură, o scuturătură. Se va întâmpla același efect ca în cazul alergatului sau mersului. Sângele va primi un impuls suplimentar pentru a se ridica în sus.

Acest exercițiu a fost numit vibro-gimnastică.”

Astfel de lovituri trebuie făcute lent, nu mai des decât o dată pe secundă. După treizeci de exerciții (lovituri), trebuie să faceți o pauză în 5-10 secunde. Nu încercați să ridicați călcâiele mai mult de un centimetru de la podea. Exercițiul nu va deveni mai eficient de la acest lucru, ci va provoca oboseală inutilă pentru picioare.

Loviturile prea frecvente sunt, de asemenea, inutile.

De fiecare dată trebuie să faceți nu mai mult de șaizeci de lovituri. Efectuați-le dur, dar nu atât de puternic încât să le simțiți în cap. Loviturile trebuie să fie aceleași ca în timpul alergatului. Prin urmare, nu există nici un pericol pentru coloana vertebrală și discurile sale. Experiența mea de practicare a vibro-gimnasticii de zeci de ani confirmă acest lucru.

În timpul zilei, vă recomand să repetați exercițiul de 3-5 ori a câte un minut. Cred că vibro-gimnanistica este utilă pentru persoanele cu un mod de viață sedentar.

Greutatea din zona capului, care rezultă din afluxul de sânge ca urmare a muncii mentale prelungite și intense, se ameliorează după vibro-gimnastică. Acest lucru se explică prin faptul că forțele de inerție împing energic sângele venos de la cap la inimă.

Vibro-gimnastica, în opinia mea, poate fi atribuită tipurilor terapeutice de educație fizică. Dacă veți efectua permanent acest exercițiu, atunci nu se vor forma acele cheaguri în vene. Scuturarea corpului, stimulează o pulsare energică a sângelui în vene, elimină acumularea de toxine și cheaguri în vene. În consecință, scuturarea corpului înseamnă un ajutor eficient în prevenirea și tratamentul unui șir de boli ale organelor interne, un remediu pentru prevenirea trombozei, și chiar a unui atac de cord.

Acest lucru este confirmat de toți susținătorii vibro-gimnasticii. Aduc drept exemplu mărturia academicianului V.A. Ambartsumian, care a folosit cu succes vibro-gimnastica.

Vă prezentăm și câteva cazuri în care vibro-gimnastica a avut rezultate foarte bune.

„Într-o scurtă perioadă de timp am suferit de câteva ori de tromboză. După ultimul tratament medicamentos, am decis să practic vibro-gimnastica. Chiar dacă mai aveam dureri. După două-trei luni de practicare nu era nici urmă de boală. Ulterior, nu am avut tromboză mai mult de doi ani. Cred că, într-adevăr, acest exercițiu este benefic pentru sănătate.”

Un alt caz. „În 1952, la Jocurile Olimpice din Helsinki, la unul dintre stilurile de călărie, medalia de argint a fost cucerită de o sportivă din Australia. Mare a fost mirarea publicului când a aflat că această sportivă a suferit, în copilărie, de poliomielită și de paralizie!

Succesul lui câștigătoarei i-a determinat pe medici să trateze consecințele paraliziei, cu ajutorul călăritului. Iar experimentele efectuate în Germania, Anglia, Suedia și Olanda ne permit deja să vorbim despre rezultatele pozitive ale medicinei sportive și terapeutice. Deci, într-una din clinicile din Germania a venit un pacient de 12 ani, cu o afecțiune gravă a coordonării mișcărilor. Băiatul nu putea să facă singur mai mult de cinci sau șase pași, își pierdea echilibrul de la cea mai mică împingere, vorbirea era neclară. Chiar și doctorii, specialiștii în gimnastica curativă nu au crezut că acest copil se va vindeca vreodată. Dar, după cincisprezece ședințe, pacientul se ținea pe cal fără susținere. După treizeci și cinci de lecții, el putea deja să facă exerciții de gimnastică simple și să coboare de pe cal. După cincizeci de lecții, el călărea în galop cu îndrăzneală.

Specialiștii consideră că, deși călăria nu vindecă complet efectele paraliziei, totuși are un efect pozitiv uriaș asupra pacienților, fortificând starea fizică generală”.

În concluzie, aș vrea să văofer mai multe sfaturi: în primul rând, în timp ce faceți vibro-gimnastică, strângeți puternic maxilarele; în al doilea rând, încercați să nu faceți exercițiile în mijlocul camerei. Este mai bine să le îndepliniți lângă ușă, unde podeaua este mai rigidă, pentru a nu deranja vecinii, în caz că stați la bloc.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!