Lăsați pielea să se odihnească! Secretele frumuseții la care nici nu v-ați gândit.

Probabil sunteți de acord cu părerea că japonezele arată mereu perfect. Fețele lor îngrijite strălucesc de tinerețe.

Renumitul cosmetician cu o experiență de 45 de ani, Chizu Saeki, a scris cartea „Revoluția japoneză privind îngrijirea tenului” în care este scris cum dintr-o privire să stabiliți ce necesită pielea dvs. pentru a nu o încărca cu produse cosmetice și pentru a evita costisitoarele vizite la cosmetician.

Potrivit autoarei puteți avea piele frumoasă la orice vârstă.

1. „Sclavelor produselor cosmetice” nu încetez să le repet: dacă doriți să aveți o piele sănătoasă folosiți mai puține produse cosmetice. Îngrijirea excesivă dăunează. Pielea este un organ viu și are proprietatea de auto curățare, dacă o veți istovi, ea va pierde această capacitate. Desigur îngrijirea de bază este necesară. Pielea trebuie protejată de raze UV când ieșiți afară, să o curățați cu tonic când ați transpirat în sala de sport.

2. Praful, climatizoarele, razele UV sunt principalii dușmani ai pielii noastre. Înainte de a ieși din casă, convingeți-vă că ați aplicat crema de zi.

3. Este foarte important să lăsați tenul să se odihnească. Esența metodei este simplă: să nu faceți nimic! Alegeți o zi din săptămână când nu veți face nimic cu fața dvs. decât să o clătiți cu apă.

4. Nu puteți conta să aveți o piele frumoasă dacă folosiți produse scumpe și totodată vă alimentați incorect. Corpul uman este constituit din ceea ce mâncăm și bem. Consumați multe fructe, legume și leguminoase. Beți un litru și jumătate de apă pe zi. Alimentați-vă echilibrat.

5. Un ciclu de reînnoire a pielii durează 28 de zile. Pentru o exfoliere mai eficientă utilizați scrub o dată sau de două ori pe săptămână.

6. Folosiți palmele și degetele pentru aplicarea diferitelor produse. Încălziți produsele în mâini și acestea se vor absorbi mai ușor în piele.

Masând fața cu degetele produsele cosmetice și corpul vor acționa împreună. Degetele vor netezi pielea, vor stimula circulația și produsele cosmetice vor acționa mult mai eficient.

7. Mulți mă întreabă dacă se poate de aplicat crema de mâini pe zona gâtului. Răspunsul meu este nu! Cremele pentru zona gâtului conțin colagen și elastină pentru a fortifica pielea. Acestea trebuie să fie neapărat printre produsele dvs. cosmetice, în special dacă aveți peste 30 de ani.

8. Este interzis să vă culcați machiată. Dacă aveți un asemenea obicei, atunci revizuiți atitudinea dvs. față de piele și învățați-vă să-i acordați mai multă atenție și dragoste.

9. Dacă ați cheltuit 30 de minute pentru machiaj, atunci tot atât timp trebuie să vă demachiați. Majoritatea femeilor care au cearcăne și riduri sub ochi, își îngrijesc necorespunzător pielea. Folosiți produse speciale de demachiere. Dacă folosiți particulele lucioase și sidefate, îndepărtați-le mult mai atent.

10. Multe persoane își spală fața prin mișcări verticale, mișcând mâinile în sus și în jos. În acest fel puteți omite unele porțiuni ale feței, iar trăgând pielea în jos contribuiți ca aceasta să fie mai lăsată ulterior. Spălați-vă fața cu mișcări rotative, de la centru spre lateral, imaginându-vă că este un balon.

11. Multe loțiuni de protecție solară sunt incomod de aplicat sau nu conțin componențe folositoare pentru sănătate.

Iată cum procedez eu: după îngrijirea de dimineață a feței, amestec în proporție egală produse de protecție solară și orice emulsie sau bază de machiaj și aplic compoziția obținută pe față. Datorită efectului săi de hidratare, emulsia sau baza pentru machiaj face fața mai luminoasă. În zilele când nu aplic fond de ten, cu această compoziție prind trei iepuri – fac un machiaj ușor, protejez pielea de razele ultraviolete și o hidratează. Mai mult, în acest fel veți economi și timp.

12. Dacă aveți pielea grasă, vă recomand să nu încercați să scăpați de grăsime. În caz contrar pielea va decide că trebuie să producă și mai multă. Încercați să obțineți un echilibru între grăsimi și hidratare.

Pielea produce exces de grăsimi atunci când ea este prea uscată, de aceea cea mai bună metodă pentru combaterea pielii grase este hidratarea suplimentară.

13. Dacă pielea dvs. este predispusă la erupții premenstruale, faceți drenaj limfatic pentru restabilirea circulației sangvine și exfoliați celulelor moarte. Dacă totuși au apărut coșuri, îndepărtați cu atenție vârful și aplicați o mască de protecție.

14. În perioada rece a anului pielea, de asemenea, are nevoie de căldură. Atunci când pielea este rece, porii se strâng foarte tare și nu permit absorbția  produselor cosmetice. În aceste zile este necesar să „dezghețați” pielea înainte de a o îngriji.

Cea mai bună metodă este să faceți o baie. Dacă sunteți limitată în timp, aplicați un prosop fierbinte pe față.

În perioada caldă a anului răciți pielea. Aplicați pe față niște prosoape foarte reci. De asemenea, efectuați această procedură în timpul toaletei de dimineață pentru a îngusta porii și pentru un machiaj mai rezistent.

15. Aplicați o mască pe bază de miere de fiecare dată când observați că buzele devin prea uscate. Puneți o cantitate suficientă de miere pe buze și acoperiți-le cu folie alimentară. Buzele se vor înmuia în câteva minute.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!