Este luna IUNIE: dezgropăm de urgență bulbii lalelelor!

Mulți florari habar nu au când anume trebuie dezgropați bulbii lalelelor, iar unii dintre ei nici nu fac asta niciodată… Ce-i drept, la aceștia florile repede își pierd frumusețea, devin mai mici și pe an ce trece se fac tot mai puține flori. Ar trebui, deci, să dezgropăm lalelele? Și când anume se face asta?

Mulți florari seamănă lalelele în coșulețe speciale.

Cu siguranță lalelele trebuie dezgropate în fiecare an. Această procedură este simplă și nu necesită mult timp, iar ca efect florile sunt mai puternice, iar florarul le poate schimba pe altă parcelă în fiecare an.

Momentul ideal pentru dezgroparea lalelelor este începutul lui iunie, căci în această perioadă frunzele încă nu sunt căzute, iar florile pot fi dezgropate fără a vătăma bulbii.

Dacă tulpina nu s-a separat de bulb, țineți-l în loc răcoros până se “coace”.

Veți avea nevoie de

  • Puțin timp liber
  • Mănuși
  • Furcă
  • 2 lăzi pentru bulbi (unul pentru bulbii maturi, altul pentru cei tineri)
  • Un pix sau marker
  • Hârtie pe care să indicați soiul

Instrucțiuni

Așadar, găsiți locul în care sunt semănate lalelele și dezgropați bulbii, având grijă să nu-i vătămați. Atenție, nu tăiați tulpina dacă aceasta nu s-a separat singură! Scuturați-i ușor de pământ și așezați-i în lăzi, însemnând soiul pe o coală de hârtie. Apoi așezați lăzile într-un loc bine ventilat pentru 2-3 zile ca să se usuce bulbii. În acest răstimp tulpina va transmite bulbului toate substanțele nutritive rămase, după care ea poate fi înlăturată.

După uscarea bulbilor puteți face sortarea lor în funcție de vârstă, separați bulbii tineri de cei maturi.

Apoi puteți pune bulbii la păstrare. Vă recomandăm să îi depozitați în pungi de hârtie găurite într-un loc bine ventilat. Indicați pe fiecare pungă soiul florii.

La începutul lui septembrie puteți face răsădirea bulbilor în sol.

error: Content is protected !!