Întrebuințarea cu regularitate a semințelor de in scade riscul de a suferi de cancer, diabet, atac de cord, boli de inimă

Semințele de in pot fi întâlnite pe rafturile magazinelor, însă nu toți cunosc beneficiile consumului acestora. Semințele de in sunt o adevărată bombă curativă care, deși, sunt foarte mici conțin o cantitate foarte mare de microelemente.

În componența acestora intră magneziu, fibre care stimulează peristaltismul stomacului, grăsimi folositoare, vitamina B.

Cercetările diferiților savanți au demonstrat că consumul de semințe de in ajută la prevenirea riscului de formare a tumorilor canceroase, dezvoltarea dependenței de colesterol, prevenirea atacului de cord și ale bolilor de inimă.

Planta – in este una dintre cele mai vechi culturi bogate în fibre. Aceasta se cultivă mai mult de 5000 de ani. Răspândirea acesteia a început din Babilon, China, Egipt.

De asemenea, semințele conțin nutrienți care sunt folositori pentru sănătate, antioxidanți, vitamine, minerale. Datorită acestor componente inul influențează asupra întregului organism.

Fibrele de in pot fi de două categorii care sunt digerate ușor de organism și cele care sunt eliminate integral. Ultimul tip de fibre are un efect colosal de curățare a organismului. Acestea colectează și elimină toxinele din organism.

Conținutul de lignani, fitoestrogeni este depășit de 78-800 de ori decât cel din alte alimente.

De asemenea, o lingură de semințe de in mărunțite conțin aproape 2 g de grăsimi Omega-3. Acest tip de grăsimi este benefic pentru funcționarea inimii și a sistemului sangvin al organismului uman.

Recent au fost publicate rezultatele cercetările analizei influenței semințelor de in asupra cancerului glandelor mamare. De-a lungul cercetărilor au fost efectuate mai mult de 1800 de experimente, cercetări și înscrieri despre diferiți autori din toată lumea.

1. Aceste cercetări ample au demonstrat că consumul acestor semințe sub formă de pulbere este capabil să prevină apariția cancerului glandelor mamare care îi afectează atât pe femei, cât și pe bărbați.

Mai mult scad riscul de morbiditate printre oamenii care trăiesc cu această boală în organism.

S-a menționat deja mai sus că inul conține fitoestrogeni și lignani care sunt renumiți pentru proprietățile lor  anticanceroase. Aceste substanțe sunt capabile să blocheze fermenții care sunt direcționați pentru participarea în lanțurile chimice hormonale ale metabolismului. Cu ajutorul acestui mecanism ele influențează direct asupra răspândirii metastazei și creșterii celulelor tumorale.

Kelly K. Fitzpatrickcare care a fost directorul departamentului sănătate și alimentație din Consiliul Canadei a declarat în raportul său că datele obținute le dau posibilitatea să afirme cu încredere că întrebuințarea în alimentație a semințelor de in este armă profilactică puternică împotriva apariției și dezvoltării cancerului mamar, cancerului intestinelor și a diferitelor glande endocrine.

De asemenea, în 2011 în renumita revistă „Oncologia ginecologică” a fost publicat un studiu conform căruia erau hrănite cu un supliment de 10% de semințe de in din totalul hranei pentru un an, au obținut o îmbunătățire totală și micșorarea tumorii la ovare în stadiu terminal.

Concluziile studiului: „Rezultatele obținute trebuie să fie baza pentru efectuarea cercetărilor clinice care vor permite determinarea efectului tratamentului și profilaxiei cu semințe de in a bolilor, în special a cancerului ovarian la femei.”

Mai mult, trebuie să rețineți că semințele de in sunt capabile să realizeze profilaxia apariției următoarelor boli.

2. Boli cardiace

Grăsimile bune care se conțin în semințele de in redau sănătate sistemului cardio-vascular. Acestea au proprietăți înalte antiinflamatoare. Scad tensiunea și reglează ritmul cardiac. De asemenea, sunt recomandate în caz de aritmie și alte disfuncții ale inimi. De asemenea, este important că lignanii din semințele de in contribuie la reducerea acumulării de plăci aterosclerotice nu mai puțin de 75%.

Dacă consumați cu regularitate aceste semințe, puteți micșora nivelul de colesterol în sânge.

3. Afecțiuni inflamatorii

Grăsimile Omega-3 din componența semințelor contribuie la reducerea proceselor inflamatorii din organism care țin de boala Parkinson, astmă. Acestea au proprietatea de a bloca mecanismele de inflamare din organism.

4. Diabet

Consumul cu regularitate a semințelor de in scade semnificativ nivelul de zahăr din sânge.

5. Menopauză 

În 2008 au fost efectuate cercetări pe femei care se aflau în perioada de menopauză. Pe parcursul cercetărilor acestea consumau a câte 2 linguri de semințe de in mărunțite de două ori pe zi. O îmbunătățire semnificativă a stării generale a apărut deja după o săptămână, iar stabilizarea stării de bine s-a obținut deja după 3 săptămâni de consum regulat.

Rețineți această informație. Consumați zilnic câte 1-2 linguri de semințe de in mărunțite. Acestea vor contribui la îmbunătățirea stării de sănătate și la profilaxia apariției unui șir de boli.

Fiți sănătoși!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!