Insultele verbale sunt la fel de periculoase ca și violența fizică. Iată motivul

Dacă un om este expus la stresuri și presiuni psihologice, cu timpul la el pot apărea tulburări psihice, mai ales stări de anxietate. Asta înseamnă că insultele verbale sunt la fel de dăunătoare ca și violența fizică.

Și nu contează care este sursa acestor insulte: fie un dialog direct, fie niște comentarii pe internet. Savanții confirmă: presiunea psihologică are un impact negativ asupra ambelor emisfere cerebrale.

Un om care a fost tratat în copilărie cu ură și dispreț, în cele mai multe cazuri are la maturitate o mulțime de probleme, atât în viața personală, cât și cea profesională.

ukhumanrightsblog.com

Iată cum se comportă un astfel de om:

  • este foarte sensibil față de tot ce se petrece în jurul său
  • nu este încrezut și are o autoapreciere foarte scăzută
  • nu are capacitatea de a lua decizii pe cont propriu

În cel mai rău caz un astfel de om suferă de anxietate, stresuri, depresie, dar și de boli fiziologice: migrenă, boli cronice, tulburări digestive ș.a.

Din ce cauză și cum anume are loc violența verbală?

telehealthdave

1. În general acest tip de violență este aplicat pe ascuns sau în condiții sigure pentru agresor.

2. De regulă agresorul nu este capabil să aprecieze munca altora, motiv pentru care îi agresează la nivel psihologic. El nu este niciodată mulțumit de rezultat, de metodă, de termen.

3. Agresorii preferă de multe ori să treacă discuția la nivel de persoană, acuzând victima pe nedrept, umilind-o de față cu alți oameni, scoțând în evidență eșecurile și neajunsurile sale.

4. Agresorii psihologici sunt fericiți doar atunci când cei din jur sunt nefericiți. Zâmbetul pe fața victimei este pentru ei o adevărată tortură, de aceea ei fac tot posibilul pentru a-l înlătura și a recăpăta controlul asupra situației.

5. Agresorul va încerca mereu să vă submineze succesele, să vă ia în derâdere preocupările. După discuția cu un astfel de om rămâi cu senzația că pierzi timpul în zadar ocupându-te cu ceea ce-ți place. Evitați acești oameni!

6. Agresorii psihologici au dreptate mereu. Ei nu-și pot recunoaște vina și nu pot să-și ceară scuze chiar și atunci când pentru toată lumea e evident că ei nu au dreptate.

7. Victimele expuse mult timp la asemenea violență pot începe să evite orice contacte sociale, căci ele încep să se asocieze cu violența și presiunea psihologică. Astfel apare anxietatea.

8. Agresorii îi acuză pe toți cei din jur pentru tot răul ce se întâmplă. Uneori victimele chiar pot rămâne cu senzația că sunt niște oameni inutili și incapabili. Acesta e și scopul esențial al agresorilor.

9. Foarte des agresorii iau în derâdere victimele, apelând la cele mai josnice artificii verbale. Acestea nu trebuie luate în seamă!

Ați întâlnit vreodată asemenea agresori psihologici? Sau poate chiar dvs. sunteți unul dintre ei?

error: Content is protected !!