Informație importantă pentru cei ce suportă greu canicula

Dragi prieteni, dacă suportați greu vremea caniculară, permiteți-mi să vă dăm câteva sfaturi. De fapt să suporți canicula este destul de simplu, e ușor să te înveți să faci asta. Eu am petrecut mult timp în zone unde ziua termometrul indica până la +45 sau chiar +50 de grade.

Ce poți face dacă e foarte cald?

În primul rând NU consumați apă rece. Ea nu potolește setea și iese repede din organism prin transpirație.

Consumați ceai sau băuturi răcoritoare fără zahăr. Despre cele cu zahăr lucrurile sunt clare: cu cât mai mult bei, cu atât mai mult ți se face sete.

Dacă ieșiți din casă pe timp de caniculă, nu faceți mișcări bruște, mergeți încet și întotdeauna prin locuri umbrite.

O soluție bună este un ice-tea de casă. Infuzați un litru de ceai verde și lăsați-l să se răcească, apoi adăugați puțină miere de albine, lămâie și mentă. Înainte de a-l consuma adăugați câteva cubulețe de gheață.

Există și un truc superb numit “anti-eșarfă” sau “aparat de aer condiționat japonez”. Probabil ați observat de multe ori în filmele japoneze oameni care poartă eșarfe albe pe gât. Asta e o idee genială pe care v-o recomandăm cu drag. Pregătiți o eșarfă albă din stofă naturală, înmuiați-o în apă rece și acoperiți zona gâtului. Când eșarfa se usucă, înmuiați-o din nou. După doar câteva minute veți remarca un efect relaxant extraordinar.

Și încă ceva: dacă ieșiți des afară pe timp de caniculă vă recomandăm ca după fiecare ieșire să vă spălați picioarele de la gleznă în jos cu apă rece. Aceasta e o procedură foarte plăcută și utilă.

Dacă aveți posibilitatea, trageți un pui de somn la amiază. Siesta este o soluție foarte bună pe timp de caniculă. Și, bineînțeles, evitați orice consum de alcool când stați la soare.

Aveți grijă de voi și fiți sănătoși!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!