Încercând să salveze un câine blocat în zăpadă, oamenii au observat îngroziți că acesta ascundea ceva sub corpul său

La ce vă gândiți când auziți cuvântul “Siberia”? Unii își imaginează multă verdeață, păduri nesfârșite și o mare diversitate de animale sălbatice.

Totuși majoritatea s-ar gândi la iernile cumplite, cantitățile enorme de zăpadă și un relief foarte accidentat. Pe timp de iarnă în Siberia de multe ori temperatura scade sub -40…-50 °C.

Orice om rațional înțelege că în astfel de condiții climaterice nu poți lăsa copilul singur în aer liber, dar anume asta s-a întâmplat în regiunea Altai din Rusia.

O femeie și-a lăsat fiul de doi ani în curtea casei când temperatura era sub -20 °C.

Nu era nici o șansă pentru copil să poată supraviețui în aceste condiții măcar o noapte. Dar aici în poveste s-a implicat un personaj neașteptat, care practic a avut rolul de înger păzitor.

Câinele acestei femei probabil a simțit această mare primejdie. El s-a apropiat de copil și l-a acoperit cu corpul său, iar această căldură l-a ajutat să reziste mult mai mult decât ne-am putea așteptat.

După tocmai 2 zile vecinii au observat câinele nemișcat în curte și s-au apropiat să vadă dacă totul e în regulă. Când sub blana câinelui ei au văzut copilul mic, au înțeles imediat toată seriozitatea situației.

În ciuda eforturilor animalului, copilul avea hipotermie acută și o stare generală foarte proastă.

Conform “The Siberian Times”, copilul a supraviețuit prin minune și a reușit să se recupereze complet.

De atunci locuitorii din acea zonă îl numesc pe câine drept “Erou” și “Salvator”.

Facebook

Mama copilei urmează a fi trasă la răspundere pentru o astfel de neglijență criminală și riscă să ajungă la pușcărie și să fie lipsită de drepturi părintești. De fapt ea a revenit acasă după 4 ani de la acel caz.

Dacă acel câine nu ar fi manifestat această grijă incredibilă față de copil, această istorie ar fi avut un cu totul alt final. Câinii ne demonstrează din nou ce înseamnă adevărata fidelitate și credincioșie, de care noi, oamenii, de multe ori nu suntem în stare.

De altfel acesta nu e unicul astfel de caz petrecut în Siberia. Acum 3 ani o fetiță pe nume Karina Chikitova din Republica Saha din Rusia a dispărut fără urmă împreună cu un câine.

Facebook

The Siberian Times transmite că în zona în care a dispărut fetița sunt foarte mulți lupi și urși.

La 9 zile după dispariția copilului câinele a venit în satul vecin pentru a cere ajutor. În tot acest timp fetița s-a hrănit cu fructe de pădure și a dormit în iarbă, iar supraviețuirea sa se datorează tocmai acelui câine.

Facebook

Copilul nu avut de suferit nimic afară de câteva pișcături de țânțar.

Câinele o proteja în timpul nopții, iar ziua căuta locuri în care să poată sta în siguranță până la venirea echipajelor de salvare.

Astăzi ambii copii sunt vii și sănătoși datorită ajutorului unor câini. Aceste animale sunt cu adevărat minunate și au un spirit eroic exemplar!

Dar dvs. cunoașteți astfel de istorii despre animale? Spuneți-ne în comentarii și împărtășiți această istorie impresionantă prietenilor dvs.!

error: Content is protected !!