Faceți aceste simple exerciții de reflexoterapie și vă veți îmbunătăți semnificativ starea dvs

Știința care studiază punctele reflexe de pe mâini, tălpi, urechi se numește reflexoterapie. Specialiștii care studiază aceste puncte de pe corp pot să spună multe despre starea organismului nostru, să determine afecțiunile de care suferim, să le trateze și să activizeze procesele biologice.

În aceste articol vă vom relata legătura dintre organele interne și degetele de la mână.

Degetul mare 

Degetul mare este responsabil de durerile de cap și disconfort. Primul deget de la mână, de parcă ar fi o ancoră, este responsabil de faptele noastre. Acest deget „emoțional” este în strânsă legătură cu grijile, neliniștea și emoțiile noastre.

Punctele reflexe de pe degetul mare răspund de funcționarea stomacului și a splinei. Dacă sunteți agitați, simțiți presiune, vă doare capul, atunci apăsați degetul mare de la mână și masați-l ușor. După câteva minute veți simți o ameliorare.

Degetul arătător

Este responsabil de durerile de mușchi și indispunere. Al doilea deget al mâinii are legătură directă cu temerile și stânjeneala noastră.

De asemenea, degetul arătător este responsabil de rinichi. Dacă tratamentul medicamentos este asociat cu reflexoterapia, bolile se tratează mai ușor.

În cazul durerilor musculare, sentimentului de disconfort, puteți masa degetul arătător și vă veți simți mai bine.

Degetul mijlociu

Degetul mijlociu este responsabil de oboseală, răutate, iritabilitate.

Medicina modernă susține că în timpul masării acestui deget, se ameliorează funcționarea ficatului.

Pentru a scăpa de oboseală, de sentimentul de neliniște, strângeți câteva secunde degetul mijlociu. Circulația sangvină se va îmbunătăți și vă veți simți mai bine.

Degetul inelar

Punctele reflexe de pe aceste deget poartă răspundere pentru emoțiile negative. Dacă suferiți de afecțiuni ale sistemului digestiv, probleme de respirație, masați degetul inelar.

Atunci când veți simți că cineva v-a epuizat emoțional, energetic, vă dereglează respirația, apăsați puțin pe al patrulea deget și simțul de ușurare va sosi peste câteva minute.

Degetul mic

Punctele reflexe de pe degetul mic vă ajută să faceți față stresului, emoțiilor puternice și nervozității.

De asemenea, al cincilea deget este responsabil de viziunea noastră asupra lumii, de autoconștientizare, influențează asupra autoestimării.

Atunci când simțiți că sunteți prea critici față de sine, însă nu puteți depăși acest lucru, inspirați adânc și masați degetul mic de la mână. Acest lucru vă va ajuta să vă ordonați gândurile și vă va liniști.

Palma

Masarea palmei în întregime ameliorează tensiunea din tot organismul, migrenele, reglează sistemul digestiv și îndepărtează senzația de vomă.

Punctele reflexe de pe palmele noastre corespund majorității organelor interne.

Puneți palmele una peste alta și faceți mișcări rotative, inspirați adânc de trei ori, drept urmare vă veți avea o senzație de ușurare.

Mâinile

Mâinile sunt responsabile de concentrarea atenției, de circulația sângelui.

Dacă aveți nevoie să vă concentrați asupra unui lucru, uniți palmele și apăsați-le. Vă va ajuta să vă calmați.

Faceți aceste simple exerciții de reflexoterapie și vă veți îmbunătăți semnificativ starea dvs.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!