În acest articol vei afla care este vinul ce corespunde zodiei tale. O caracterizare foarte exactă pentru fiecare!

Știți care este cultura agricolă ce concurează cu cerealele după suprafața de cultivare? Vița de vie. Dar care este cea mai populară băutură alcoolică din lume? Vinul. Dar cea mai veche? Vinul. Dar cea mai clasică? Tot vinul. Acesta este un produs unic prin proprietățile sale, având o istorie vechi de mii de ani.

Există un șir nenumărat de criterii care deosebesc un vin bun de unul mai puțin calitativ. Majoritatea oamenilor nu cunosc aceste criterii, orientându-se după propriile gusturi și impresii. Enologia – știința despre vinuri – este foarte complexă, de aceea redacția noastră vă invită să faceți cunoștință cu câteva tipuri de vin în privința legăturii lor cu semnele zodiacale.

Vinul și zodiile

виды вин названия

1. Berbec – Ramato

Oamenilor născuți în zodia berbec le recomandăm să atragă o atenție sporită așa-numitelor vinuri portocalii, pe care italienii le numesc Ramato. Vinurile portocalii în general sunt incluse în lista vinurilor albe, dar unii specialiști insistă pe clasificarea lor într-o categorie separată.

виды вин на английском

2. Taur – Barolo

Barolo este un simbol printre vinuri, care poate fi numit cu ușurință drept clasica vinului. Aceasta este băutura oamenilor cu principii de neclintit și este un produs foarte prestigios, fiind printre primele vinuri care au căpătat acest statut.

винные напитки

3. Gemini – Chenin Blanc

Ne referim nu atât la un anumit tip de vin, cât la un soi de struguri din care se fac mai multe feluri de vin. Denumirea sa alternativă este Pinot, fiind un simbol al romantismului și al gustului autentic.

сорта винограда

4. Cancer – Zinfandel

Zinfandel are faima de vin al oamenilor puternici și perseverenți. Acesta este o alegere perfectă pentru o petrecere în cadrul familiei sau a unui cerc de prieteni apropiați.

зинфандель

5. Leu – Champagne

Când spunem Champagne nu ne referim la totalitatea de vinuri spumante care au invadat piața. Champagne este denumirea provinciei franceze în care producția de șampanie este o tradiție seculară, de aceea vă îndemnăm să acordați preferință anume vinului spumant produs acolo.

шампанское

6. Fecioară – Pinot Noir

Expertul în vinuri Jancis Robinson a descris foarte exact vinul produs din acest soi de struguri: “Pinot Noir este o fetiță rea, care îi poate scoate de pe fix și pe cel ce o cultivă, și pe cel ce produce vinul, și pe cel ce consumă acest vin”.

пино нуар сорт винограда

7. Balanță – Riesling

Acesta este probabil vinul cu cel mai armonios gust dintre toate. Nu în zadar Riesling se află în permanență în top 3 vinuri albe la nivel mondial.

рислинг

8. Scorpion – Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon este vinul care întotdeauna întrece așteptările noastre. Culoarea și aroma acestui vin sunt atât de consistente, încât îl puteți servi fără nici o problemă împreună cu cele mai luxoase bucate.

каберне совиньон виноград

9. Săgetător – Teran

Fiind un vin de origine slovenă, Teran impresionează prin gustul bogat și divers, putând completa grațios absolut orice masă. O ușoară aromă de prune îl scoate în evidență față de alte soiuri de vinuri.

виноград сорта

10. Capricorn – Bordeaux

Vinul Bordeaux a câștigat inimile oamenilor încă din antichitate, când cultura vinificației în Franța de azi era abia la început. Pe bună dreptate Bordeaux este identificat cu clasica vinului, căci gustul și calitatea sa sunt total în afara concurenței.

бордо сорт винограда

11. Vărsător – Biodynamic

Biodynamic nu este soi și nici denumire de vin, ci un anumit proces de fabricație. Acesta constă în lipsa totală de chimicale și înlocuirea lor cu felurite ierburi, în orientarea după condițiile meteorologice și după calendarul lunar. Toate acestea fac din acest tip de vinuri o băutură cu totul deosebită.

биодинамика в виноделии

12. Pești – Petillant-Naturel

Petillant-Naturel este un vin de-a dreptul fermecător, fiecare pahar ascunzând un gust nou, capabil să surprindă de fiecare dată. Dacă sunteți o fire misterioasă, aceasta e alegerea ideală pentru dvs.

белый виноград сорта

Bineînțeles această listă nu epuizează lista vinurilor ce merită a fi savurate. Dar cu siguranță aici este cuprinsă baza pe care ar trebui să o cunoască oricine. Vă dorim să consumați doar vinuri de calitate și să nu întreceți niciodată măsura!

error: Content is protected !!