Iată la ce trebuie să atrageți atenția în primul rând atunci când cumpărați dovlecei

În sfârșit a venit și sezonul dovleceilor! Gospodinele din toată țara au început să prepare tot felul de bucate din dovlecei.

Astfel de bucate vor împodobi orice masă, dar pentru a obține un folos maxim din aceste legume, gospodinele trebuie să știe cum să aleagă cei mai calitativi și delicioși dovlecei.

Iată la ce trebuie să atrageți atenția în primul rând atunci când cumpărați dovlecei

De obicei când cumpără legume, avem grijă ca ele să fie coapte. Dar în cazul dovleceilor ei ar trebui să nu fie foarte copți. Evitați să cumpărați dovlecei de dimensiuni mari. Lungimea optimă ar fi de 12-20 cm, iar greutatea de 100-200 g.

Măsura de coacere a legumei poate fi determinată după coaja sa. Ea nu trebuie să fie groasă, acesta e indiciul un dovlecel răscopt. Coaja trebuie să fie netedă, fără fisuri sau alte urme de deteriorare. Dat fiind că totuși coaja de dovlecel este foarte subțire, chiar și o zgârietură mică poate provoca alterarea rapidă a legumei.

Perioada ideală pentru consumul de dovlecei este mai-iulie, când organismul poate extrage din ei un folos maxim.

Dovleceii se păstrează în frigider în pungi de plastic sau folie alimentară. Ei trebuie spălați nemijlocit înainte de consum. Termenul maxim de valabilitate pentru dovlecei este de o săptămână.

 

Beneficiile consumului de dovlecei

Există dovezi științifică că dovleceii reduc riscul de dezvoltare a bolilor oncologice.

Leguma conține mult potasiu și magneziu, care alimentează mușchiul cardiac și îmbunătățește funcționarea sistemului cardio-vascular.

Dovleceii elimină excesul de lichid din organism, stimulând funcționarea normală a rinichilor.

În caz de stază biliară dovleceii au un efect extraordinar de bun asupra funcționării ficatului.

Consumul regulat de dovlecei elimină excesul de sare din organism, fapt ce îmbunătățește considerabil starea articulațiilor.

De asemenea această legumă este un luptător eficient împotriva celulitei.

Dovleceii conțin zahăr natural, care e digerat ușor de organism. Asta e foarte important pentru persoanele bolnave de diabet.

error: Content is protected !!