Iată de ce toate femeile frumoase beau dimineața apă fierbinte

Considerați că a consuma un pahar de apă rece dimineața pe stomac gol e folositor? A venit timpul să punem punctul pe “i” și să aflăm cât de binevenită este această practică, fiindcă în funcție de temperatura sa, apa poate fi atât benefică, cât și nocivă.

De ce să bem apă?

Orice om care se respectă se interesează de modul de viață sănătos și de factorii ce destabilizează starea organismului. Între medicina oficială și cea naturistă există multe divergențe, dar și una, și cealaltă recomandă consumul de apă. Diferențele apar în privința modului, timpului și calității apei care trebuie consumată.

Redacția noastră a analizat sfaturile medicinei oficiale și ale celei naturiste. Concluzia e cât se poate de clară: apa este un izvor de viață și longevitate, dar trebuie consumată corect.

© DepositPhotos

Se știe că în proporție de 60-80% organismul uman e alcătuit din apă. Respectiv răspunsul la întrebarea “De ce să consumăm apă?” este evident: pentru a trăi! E curios că nu există un volum bine definit de apă care trebuie consumat zilnic, cel puțin nu există dovezi științifice care să afirme niște cifre clare.

Cantitatea necesară de lichid depinde de sex, vârstă, greutate, activitate fizică, mediul ambiant, regim alimentar și alți factori. Conform cercetărilor statistice efectuate de Academia Națională de Medicină din SUA, bărbaților le e suficient să consume 3,7 litri de lichid pe zi, iar femeilor – 2,7 litri. Și nu contează în ce formă apa ajunge în organism: fie ca suc, fie ca ceai, ciorbă, legume sau fructe.

© DepositPhotos

Dar conform medicinei naturiste, cheia spre “tinerețe fără bătrânețe” este anume apa fierbinte, de circa 40-45 °C. Totodată cea mai nocivă formă de consum a apei este apa rece și mai ales cea cu gheață.

Reprezentanții medicinei naturiste sunt de părere că consumul zilnic a unui pahar de apă fierbinte pe stomac gol prelungește viața cu 10 ani!

© DepositPhotos

Se consideră că un pahar de apă caldă consumat dimineața vă poate scuti de migrenă, hipertensiune, anemie, obezitate, artrită și alte boli.

În schimb consumul de apă rece provoacă un șoc sistemului digestiv, iar organismul își mobilizează forțele spre încălzirea apei până la temperatura optimă – cea a organismului însuși.

© DepositPhotos

Cu alte cuvinte în organele digestive se declanșează spasme ale vaselor sangvine, iar pentru a proteja pereții stomacului se secretă mai multă mucoasă, iar procesele digestive încetinesc. În afară de spasme la nivelul stomacului apar și spasme ale vezicii biliare, care se soldează cu congestie biliară.

În loc să digereze substanțele nutritive, organismul irosește energie pe echilibrarea temperaturii în stomac. Aceasta nu este deloc o măsură bună pentru arderea caloriilor, ba chiar este una foarte rea.

În același timp nu are rost să consumați apă caldă după masă. Dacă o faceți pe stomac gol, în acest fel relaxați musculatura organelor digestive și stimulați curățarea pereților stomacului de resturi alimentare.

Un pahar de apă caldă pe stomac gol reglează metabolismul, curăță sângele și stimulează procesele de detoxificare a organismului. Totodată organismul se trezește mai repede, iar sistemul digestiv se activizează treptat, fără șocuri bruște.

© DepositPhotos

În urma unei astfel de proceduri zilnice pielea va deveni curată, neavând strălucirea specifică pielii grase, iar greutatea corporală va scădea în mod natural.

Oare mai este nevoie și de alte argumente? Tot ce aveți de făcut este să acționați! Obișnuiți-vă să încălziți apă în fiecare dimineață și să o consumați cu sorbituri mici. Nu vă grăbiți să luați micul dejun, ci așteptați vreo 20 de minute.

Scrieți-ne în comentarii despre rezultatele consumului de apă caldă în fiecare dimineață. Totodată am fi curioși să aflăm ce alte obiceiuri de dimineață aveți pentru sănătatea organismului, scrieți-ne în comentarii!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!