Iată de ce franțuzoaicele nu se îngrașă: 9 reguli simple care vă vor ține mereu în formă

Multe franțuzoaice reușesc să păstreze o figură de domnișoară chiar și după 40 sau 50 de ani. Cum le reușește? O doamnă care a trăit și a lucrat în Paris ne împărtășește impresiile sale pe acest subiect.

Renunță cu ușurință la micul dejun

Timpul de dimineață franțuzoaicele îl investesc mai curând în asortarea potrivită a hainelor decât în micul dejun. “Tot farmecul unei zile noi va dispărea dacă înainte de a merge la serviciu vei sta în fața aragazului” – afirmă Juliette Mercier din Paris.

În schimb cafeaua de dimineață este un ritual obligatoriu. Mai mult decât atât, chiar și la serviciu până la pauza de masă franțuzoaicele fac 2-3 pauze de cafea.

La prânz preferă salate și legume la grătar

De regulă francezii iau prânzul în cafenele, unde doamnele și domnișoarele comandă adesea salate și legume la grătar, care completează ideal puțină carne de pui sau pește și un pic de cașcaval de capră, la care se adaugă 2-3 felii de pâine prăjită în ulei de măsline. “Uneori am impresia că seamăn cu o oaie. În fiecare zi mănânc câte o tufă de salată” – afirmă hair stylista Veronique Abue.

S-ar putea să credeți că franțuzoaicele mănâncă multe produse făinoase, dată fiind reputația pâinii și prăjiturilor franțuzești. Dar de fapt masa de prânz presupune doar felie mică de pâine cu unt, mâncate înainte de luarea bucatelor principale.

Cheltuie pentru mâncare o sumă clar limitată de bani

Chiar dacă venitul îi permite să mănânce practic orice, franțuzoaica preferă să se conducă de un buget limitat când vine vorba de mâncare. Ieșind în pauza de masă, franțuzoaicele nu își iau portofelul, ci doar o sumă mică de bani. În acest fel ele se asigură că nu vor ceda ispitei de a mânca peste măsură.

“Echilibrează” toate caloriile consumate

“Se pare că cele 600 kcal din piureul cu piept de pui de la cina de aseară a întrecut măsura. Ei bine, înseamnă că astăzi și mâine rămân fără dejun” – multe franțuzoaice gândesc anume în acest fel. Unele din ele chiar au carnețele speciale în care duc evidența caloriilor consumate.

La gustările mici preferă fructe de sezon

“Dragi colegi, mătușă mea mi-a trimis din Spania nectarine proaspete. Cine se bagă?”. De regulă un astfel de apel exprimat în birou este urmat de o pauză de gustare de 10-15 minute. Fructele de sezon sunt pline de vitamine atât de necesare organismului femeii.

La petreceri mănâncă puțin

O petrecere franțuzească arată în felul următor: iluminare slabă, balcoane deschise și câteva cutii cu vin. Practic fără mâncare. “Noi ne adunăm pentru comunicare și pentru a petrece frumos timpul, iar nu pentru a ne umple burțile cu mâncare” – acesta e un principiu de viață la francezi.

Nu mănâncă deserturi

Celebrele torturi franceze au fost create de fapt pentru turiști și venetici. Franțuzoaicele adevărate sunt destul de sceptice în ce privește desertul, iar dacă acesta totuși ajunge pe masă, ele iau doar 1-2 lingurițe pentru a savura gustul. Tocmai de aceea în restaurantele franțuzești meniul cu deserturi se aduce doar la solicitarea clientului.

Discută mult în timpul mesei

Una din regulile nescrise ale franțuzoaicelor spune: mănâncă încet, prelungind plăcerea. După fiecare furculiță de mâncare vor urma neapărat discuții despre vreme, sănătate, prieteni etc.

Merg mult pe jos

Franțuzoaicele consideră că în orașul tău trebuie să cunoști fiecare colțișor. Folosirea transportului public este preferința turiștilor sau a celor care chiar au de parcurs o distanță foarte mare. Multe franțuzoaice ies din casă cu 1,5-2 ore mai devreme pentru a face o tură prin cartier și a-i saluta pe toți vecinii. Marea majoritate a franțuzoaicelor cu siguranță parcurg pe zi cei 10.000 de pași de care are nevoie organismul pentru a se menține în formă!

error: Content is protected !!