Iată cum tratezi tusea într-o singură zi: 14 cele mai eficiente remedii!

Tusea este simptomul principal al răcelilor, inclusiv traheită, bronșită, pneumonie. De asemenea, poate apărea ca urmare a reacțiilor alergice. De aceea, în primul rând trebuie tratată boala și concomitent cu tratamentul de bază să se ia măsuri pentru ameliorarea tusei.

Totodată, datorită tusei căile respiratorii se curăță de praf, mucozitate, bacterii dăunătoare. Tratamentul tusei este necesar atunci când aceasta este însoțită de răceli însoțite de febră și slăbiciune generală.

Cum se tratează tusea la copil într-o singură zi

1. Dacă tusea abia a apărut și febra nu depășește 37°C, atunci sunt recomandate proceduri de încălzire. Picioarele trebuie să fie întotdeauna la cald. Presărați în ciorapii copiilor mici praf de muștar, iar cei mai mari să țină picioarele în apă fierbinte înainte de somn.

2. Concomitent cu procedurile de încălzire este necesar să administrați și preparate antivirale și antiinflamatoare, nu așteptați până infecția va ajunge în bronhii și plămâni.

3. Pe pieptul și spatele copilului aplicați unguente de încălzire și faceți un masaj ușor. Acesta va ușura starea copilului și îl va ajuta să expectoreze.

4. De asemenea, puteți să le administrați siropuri expectorante, însă doar la indicația medicului.

5. Încercați și remedii naturiste care sunt verificate deja.

6. Laptele cald cu miere, puțin unt și un vârf de bicarbonat de sodiu este un remediu foarte bun împotriva tusei. Însă nu toți copiii pot să-l bea, de aceea preparați o altă băutură caldă.

7. Tăiați mărunt două smochine medii, turnați deasupra un pahar de lapte cald și lăsați să stea 20 de minute. Dați-i copilului de 5-6 ori pe zi a câte o lingură.

Infuziile de plante – primul ajutor pentru orice afecțiuni

Cu ajutorul lor poate fi tratată bronșita, tusea, traheita și pneumonia.

Este important să preparați corect infuzia de plante. 

De obicei, peste plante se toarnă apă fierbinte și se lasă o perioadă.

Însă ca plantele să aibă efect terapeutic ele trebuie infuzate astfel. Se toarnă apă rece, 15 minute se încălzesc la baie de aburi, apoi se infuzează jumătate de oră.

Infuzia obținută se strecoară și se suplinește cu apă până la 200 ml.

Infuzie de plante Nr. 1

Pentru tuse este benefică următoarea compoziție: frunze de coacăz, podbal, sunătoare, dentiță, frunze de salvie, flori de tei și păpădie.

Amestecați și mărunțiți cantități egale de plante. Peste o lingură de amestec se toarnă două pahare de apă fierbinte și se lasă la infuzat în termos. Se bea câte jumătate de pahar la fiecare trei ore.

Pentru gust și efect mai rapid se adaugă câte o linguriță de miere.

Foarte bine elimină mucozitatea ceaiul din podbal și soc negru. Acesta poate fi infuzat la baie de aburi sau în termos.

Infuzie de plante Nr. 2

Dacă copilul a răgușit și îl gâdilă în gât, aveți nevoie de ceai din frunze de mur, zmeur, podbal, flori de tei, toate în cantități egale.

Două lingurițe de ceai de amestec se adaugă în 200 ml de apă fierbinte și se infuzează 20 de minute.

Puteți face gargare sau poate fi băut ca ceai.

Cum se tratează tusea într-o singură zi – cele mai eficiente metode

În medicina tradițională ceapa este folosită pentru foarte multe afecțiuni. Se zice că ceapa este bună pentru orice boală, în special pentru tratarea tusei.

Metoda Nr. 1 – Ceapa

Mod de preparare

Mărunțiți o ceapă albă și amestecați-o cu două linguri de zahăr și 100 ml de apă. Fierbeți la foc încet timp de 30 de minute. Când amestecul se va răci, adăugați două linguri de miere.

Mod de utilizare

Consumați câte o linguriță de 5-6 ori pe zi.

Pentru tuse este bună și ceapa călită. Se călește în unt și se amestecă cu o lingură de miere.

Metoda Nr. 2 – Usturoiul 

Usturoiul, de asemenea, este un remediu excelent împotriva tusei.

Mărunțiți 3-4 căței de usturoi, amestecați-i cu o lingură de miere și mâncați acest amestec pe parcursul zilei. Diluați câteva picături de suc de usturoi cu o lingură de lapte cald și consumați-o înainte de somn. Veți avea un somn liniștit.

Metoda Nr. 3 – Mierea

În caz de răceli se utilizează pe larg mierea. Ea se adaugă în infuzia de plante, se amestecă cu lapte și se prepară compoziții curative.

1. Cel mai simplu remediu împotriva răcelilor este laptele cu miere care trebuie consumat de câteva ori pe zi.

2. Este foarte eficient amestecul a 100 g de miere cu sucul de la o lămâie sau cu suc de hrean.

3. Se amestecă miere cu ridiche neagră dată prin răzătoare. Dar ridichea poate fi preparată și altfel. Ridichea se spală bine, apoi se taie baza ei și se face o adâncituri în care se pun două linguri de miere. Se lasă să stea 3-4 ore, apoi se administrează câte o lingură înainte de mâncare și de somn. Poate fi utilizat

4. Un alt remediu eficient este pasta din miere și usturoi pisat, în raport de 1:1. Se ia câte o lingură de 3 ori pe zi.

5. Miere este foarte benefică în combinație cu infuzia de zmeură, podbal și alte plante cu efect expectorant.

Mierea și plantele medicinale cresc reciproc acțiunea lor curativă.

Mierea este folosită pentru inhalații. De asemenea, este amestecată cu făină, telemea și se formează niște turte care se pun pe spatele și pieptul copilului pentru a-l încălzi.

Metoda Nr. 4 – Inhalațiile

Această procedură în condiții de casă se realizează deasupra unui recipient. Acolo unde sunt copii, neapărat trebuie să fie un inhalator. Este mai sigur și mai comod pentru copil.

Inhalațiile se pot face cu orice plante medicinale care au efect expectorant.

Pentru maximă eficiență procedura trebuie să dureze nu mai puțin de 15 minute. Aburii încălzesc căile respiratorii și bronhiile.

Dacă folosiți cartofi pentru inhalații, este suficient să-i spălați fără a-i curăța. Proprietățile terapeutice ale cartofului sunt anume în coajă.

După inhalație cartofii pot fi folosiți pentru încălzire. Pisați cartofii și puneți-i pe o pânză de bumbac sau câteva straturi de tifon. Compresele se fac înainte de somn, se pun pe spate și pe piept. Atunci când aceasta se răcește, compresele se îndepărtează. Pentru a calma tusea pe timpul nopții, consumați un cocktail din două gălbenușuri bătute, o lingură de miere și o lingură de vodkă.

După toate aceste proceduri dimineața nu va fi nici urmă de tuse.

Fiți sănătoși!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!