Iată câteva măști eficiente pe bază de aspirină, care vindecă pielea deteriorată și calmează inflamațiile la nivelul tenului!

Acidul acetilsalicilic sau aspirina este un medicament accesibil ca preț, folosit în calitate de antiinflamator, dar și ca un analgezic minor și antipiretic. Însă, puțină lume știe că aspirina este întrebuințată pe larg și în domeniul cosmetologiei.

Cu ajutorul măștilor pentru pielea feței, în compoziția căreia intră aspirina, nu doar că se calmează inflamația și roșeața, dar și se previne apariția erupțiilor acneice. De asemenea, măștile de acest gen reduc secreția de sebum responsabilă de îngrășarea pielii feței și usucă imediat erupțiile deja apărute. Aspirina pătrunde în profunzime în pori, curățându-i de impurități și înlăturând excesul de sebum.

Iată de ce, măștile care conțin aspirină sunt contraindicate persoanelor care au un ten uscat. Pe lângă aceasta, acidul acetilsalicilic poate provoca reacții alergice la nivelul pielii. Din acest motiv este indicat să aplicați o cantitate mică de amestec cu aspirină pe o suprafață mică a pielii de la încheietura mâinii. Dacă peste 10-15 minute nu se evidențiază nici o reacție neobișnuită, atunci puteți fără griji să aplicați o mască pe tenul ce necesită o procedură de curățare și îngrijire.

Înainte de aplicarea măștii este obligatorie demachierea.

Cum se pregătește masca? Ingredientul principal a fost ales – aspirina. E nevoie de ales ingredientele complementare. Iar pentru aceasta, vă propunem trei rețete de bază. Pentru fiecare din aceste măști este necesară dizolvarea a două pastile de aspirină în apă fierbinte.

Mască de Aloe Vera

Amestecați aspirina cu o linguriță de suc de Aloe Vera. Această mască, datorită sucului de Aloe Vera va avea și proprietatea de a restabili celulele deteriorate ale pielii.

Mască cu iaurt

Aspirina se amestecă cu o linguriță de iaurt, care va conferi pielii tenului luminozitate și prospețime.

Mască cu miere

Se adaugă o linguriță de miere la cele două pastile de aspirină dizolvate în apă fierbinte. Mierea va da acestei măști proprietăți de întinerire a pielii, îmbunătățire și uniformizare a culorii tenului.

Pentru o eficiență mai mare, se recomandă de adăugat în compoziția acestei măști suc de lămâie, sare și argilă.

Pentru preparare, se vor dizolva șase pastile de aspirină, se vor adăuga două picături de suc de lămâie, un pic de sare, o linguriță de miere și o linguriță de argilă.

Alegeți ingredientul complementar în dependență de tipul de ten pe care îl aveți și luând în considerare și problemele pe care le aveți cu tenul, și preparați-vă acasă o mască fără cheltuieli prea mari, iar rezultatul nu va întârzia să apară chiar după prima întrebuințare.

În toate rețetele de măști mai sus menționate, ingredientele sunt mai mult decât accesibile și deloc costisitoare. De ce să nu profităm pe deplin de aceste ingrediente eficiente și ecologic pure?

Încercați și convingeți-vă și singure de simplitatea și eficiența acestor măști!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!