Gimnastică tibetană cu un efect uimitor

Gimnastica tibetană pe care v-o prezentăm astăzi necesită nu mai mult de 7 minute, dar oferă un rezultat incredibil!

1. După ce vă treziți stați cu ochii deschiși timp de 5 minute, după care frecați palmele până vor deveni fierbinți. Apoi faceți masaj la urechi cu degetul mare, arătător și mijlociu de sus în jos de 30 de ori.

2. Puneți palmele pe frunte, pe linia sprâncenelor, și mișcați pielea frunții pe direcția stânga-dreapta de 30 de ori. Apropo, acest exercițiu e foarte eficient împotriva durerilor de cap.

3. Strângeți pumnii și masați ochii de 15 ori cu articulația degetului mare. Mișcările se face dinspre nas spre urechi. Exercițiul dat îmbunătățește vederea și circulația sangvină.

4. Puneți palmele una peste alta în zona tiroidei și faceți 30 de mișcări de masaj pe verticală, de sus în jos.

5. Din poziția culcat umflați și trageți burta alternativ cât se poate de tare. Faceți 30 de astfel de mișcări, respirând liber. În acest fel se reglează funcționarea tractului digestiv.

6. Din poziția culcat trageți genunchiul drept la piept odată cu inspirația, apoi, expirând, întoarceți-l în poziția inițială. Repetați câte 15 exerciții pentru fiecare picior.

7. Puneți palmele una peste alta în zona plexului solar și faceți 30 de mișcări circulare după acele ceasornicului.

8. Tot din poziția culcat țineți mâinile la ceafă, picioarele trebuie să fie perfect drepte. Ridicați câte un picior cât se poate de sus, chiar depășind linia capului. Repetați câte 10 exerciții pentru fiecare picior. În acest fel se îmbunătățește digestia și starea coloanei vertebrale.

9. Așezați-vă pe marginea patului și puneți glezna piciorului stâng peste genunchiul drept. Pentru fiecare picior faceți 30 de mișcări de masaj al tălpii cu articulația degetului mare.

10. Din poziția șezut puneți palmele la ceafă una peste alta. Faceți mișcări apăsate pe direcția stânga-dreapta de 15 ori.

După gimnastică se recomandă să consumați 1-2 pahare de apă la temperatura camerei.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!