Gimnastica care te întinerește – “Ochiul renașterii”. 5 perle aduse din Tibet.

Probabil ați observat că populația tibetană are un aspect foarte tânăr și energic. Astăzi acest secret al tinereții a devenit accesibil tuturor și oferă rezultate impresionante: întinerește, restabilește vederea și auzul, normalizează greutatea corporală, crește rezistența și capacitatea de lucru și chiar ridică dispoziția.

© DepositPhotos

Redacția noastră a constatat că “Ochiul renașterii” într-adevăr nu necesită prea mult timp, iar în cazul unei exersări regulate corpul devine mult mai puternic și energic.

Gimnastica “Ochiul renașterii”

Exercițiul nr. 1

Primul exercițiu constă în rotirea corpului după acele ceasornicului. Ridicați mâinile spre lateral la nivelul umerilor, palmele orientate în jos. Începeți să vă rotiți în jurul axei verticale până când simțiți o ușoară amețeală.

Străduiți-vă să respirați calm, echilibrat și adânc. Pentru început faceți câte 3 rotiri, crescând treptat numărul lor până la 21. După ultima rotire țineți mâinile pe piept până trece amețeala.

Exercițiul nr. 2

Culcați-vă pe spate, mâinile de-a lungul corpului. Faceți o expirație adâncă și, inspirând adânc, ridicați picioarele în sus la 90° față de trunchi și apropiați bărbia de piept. Străduiți-vă să nu dezlipiți bazinul de sol și să nu îndoiți picioarele în genunchi. Reveniți în poziția inițială expirând lent.

Începeți cu 3 exerciții făcute fără grabă și creșteți treptat numărul lor până la cel mult 21. La sfârșit culcați-vă pe spate și relaxați-vă timp de 30-60 de secunde.

Exercițiul nr. 3

Țineți picioarele paralele, sprijiniți-vă în genunchi și degetele de la picioare, țineți mâinile în zona feselor. La expirație înclinați capul spre piept, iar la inspirație dați capul pe spate și trageți pieptul înainte. Faceți între 3 și 21 de aplecări față-spate, după care odihniți-vă timp de 30-60 de secunde până se normalizează respirația.

Exercițiul nr. 4

Așezați-vă pe covoraș, țineți picioarele drepte și călcâiele la nivelul umerilor, sprijiniți-vă în palme cu degetele orientate în față. Aplecați capul spre piept și, inspirând, ridicați bazinul, astfel încât să vă sprijiniți în tălpi. Trunchiul trebuie să fie paralel cu solul, iar capul aplecat pe spate.

Mențineți această poziție timp de câteva secunde, încordând toți mușchii. Reveniți în poziția inițială în timpul expirației. Inițial faceți fără grabă câte 3 exerciții, ridicând treptat numărul lor până la 21. După asta faceți o pauză de 30-60 de secunde.

Exercițiul nr. 5

Culcați-vă pe burtă, apoi ridicați trunchiul și sprijiniți-vă în palme. Picioarele și palmele se țin puțin mai lateral față de nivelul umerilor. Genunchii și bazinul nu trebuie să se atingă de sol. Dați capul pe spate și expirați, iar în timpul inspirației ridicați bazinul astfel încât să țineți mâinile și picioarele drepte, iar bărbia să fie apropiată de piept.

Expirând reveniți în poziția inițială. Cu timpul veți învăța să faceți corect inspirațiile și expirațiile în timpul mișcării corpului. Faceți între 3 și 21 de exerciții.

Pentru a obține un efect maxim din acest set de exerciții trebuie respectate câteva reguli:

Reguli generale

1. Cel mai important e să exersați în mod regulat! Faceți tot setul de exerciții zilnic, o dată pe zi, fără excepții.

2. Perioada ideală pentru a exersa este dimineața, pe stomac gol.

3. O altă condiție importantă pentru a obține rezultatul dorit este respirația corectă, echilibrată. Respirați doar pe nas.

4. Dacă vă vine greu să faceți unul din exerciții, nu e cazul să vă suprasolicitați. Calitatea e mai importantă decât cantitatea.

5. Nu uitați să faceți pauze după fiecare exercițiu pentru a vă relaxa și a normaliza respirația.

© DepositPhotos

Astăzi există o mulțime de seturi de exerciții pentru întinerire, dar acesta este, probabil, cel mai eficient dintre toate. Cele 5 exerciții vă pot umple de energie vitală, tonifiază mușchii și normalizează funcționarea organelor interne. Începeți cât mai curând să faceți aceste exerciții și în scurt timp vor apărea schimbări vizibile în starea corpului dvs.!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!