Gimnastica lui Butrimov: readuce vertebrele în poziția naturală și îmbunătățește circulația sangvină

Serviciul de birou, statul în fața televizorului, utilizarea continuă a telefonului mobil și altor gadgeturi, insuficiența de mișcare, alimentația incorectă – toate acestea pot cauza dezvoltarea osteocondrozei. În special este vorba de osteocondroză cervicală, care poate provoca amețeală, grețuri, dureri în zona gâtului – simptome pe care obișnuim să le asociem cu o simplă oboseală.

© DepositPhotos

Cel mai eficient tratament pentru osteocondroză este gimnastica. Ea normalizează circulația sangvină în zona cervicală a coloanei vertebrale și restabilește poziția normală a vertebrelor. Unul din cele mai eficiente seturi de exerciții pentru această problemă este cel alcătuit de doctorul Butrimov, care a lucrat asupra acestuia timp de 30 de ani.

Gimnastică pentru osteocondroză cervicală

Osteocondroza cervicală este o boală care constă în distrugerea treptată a țesutului cartilaginos dintre vertebrele din zona cervicală. Foarte mulți oameni simt zi de zi un disconfort pronunțat în zona gâtului, dar din păcate acest simptom este ignorat total.

Dar când boala avansează până la dureri acute, procesul de vindecare devine foarte dificil, îndelungat și costisitor. Remarcăm că primele simptome ale bolii pot apărea la vârsta de doar 25 de ani.

© DepositPhotos

În zona gâtului sunt concentrate multe vase sangvine și terminații nervoase. În cazul osteocondrozei este strangulată artera vertebrală, care are un rol esențial în alimentarea creierului cu sânge. Prin urmare pot apărea probleme de orientare în spațiu, se poate pierde simțul echilibrului, apar probleme de vedere și auz, iar în cazuri grave poate avea loc un atac vascular cerebral. De aceea imediat ce simțiți un disconfort în zona cervicală, apelați la medic cât mai curând.

© DepositPhotos

Vladimir Butrimov este un medic-reflexoterapeut, psihoterapeut și instructor de gimnastică medicală. Timp de peste 30 de ani el a selectat cele mai eficiente metode și exerciții pentru tratamentul osteocondrozei cervicale. Metodologia sa este foarte răspândită și a ajutat o mulțime de oameni.

Gimnastica este destul de simplă, dar există o regulă foarte importantă: dr. Butrimov afirmă că este necesară o relaxare totală înainte de a începe exercițiile, iar mișcările trebuie să fie cât se poate de lente.

În nici un caz nu faceți mișcări bruște și nu faceți o trecere rapidă de la un exercițiu la altul. De fapt asta e o regulă nu doar pentru gimnastică lui Butrimov, ci și pentru orice alte exerciții pentru coloana vertebrală.

În filmulețul de mai jos puteți vedea exercițiile care ar trebui făcute cel puțin de două ori pe zi. Ele nu necesită spațiu sau echipamente speciale, deci pot fi făcute oriunde, chiar și la postul de lucru.

90% din oameni suferă de osteocondroză cervicală. De aceea dacă duceți un mod de viață sedentar, iar gâtul dvs. se află mult timp în poziție nefirească (lucrați la calculator, scrieți mult etc.), atunci cu siguranță aveți nevoie de o asemenea gimnastică. Dar dacă deja aveți simptome neplăcute în zona cervicală, consultați neapărat medicul specialist înainte de a începe exercițiile.

Aveți grijă de sănătatea coloanei vertebrale, căci de ea depinde funcționarea întregului organism!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!