Fiți irezistibile: 5 exerciții pentru un abdomen plat și frumos

Vara se apropie cu pași rapizi, iar abdomenul Dumneavoastră este încă departe de a fi ideal? Fără panică, aveți încă timp pentru a obține un abdomen perfect, dar trebuie să începeți a face exerciții chiar de acum.

Și dacă vă este cam lene sau vă gândiți să amânați pentru altă dată ori „Ah, astăzi sunt prea obosită, voi face mâine“ – Amintiți-vă de această frază: „Persoana care practică sportul își scoate fără jenă hainele când este la plajă!“

Visați să mergeți la mare, nu-i așa?!

Aceste exerciții vă vor ajuta să obțineți un abdomen plat, să scăpați de excesul de grăsime din această zonă și să vă tonifiați frumos talia.

Exercițiul 1: Abdomene pe podea

Pentru a întări eficient partea superioară a mușchiului rectus abdominis (cel care formează primul „pătrățel”) abdomenele sunt foarte eficiente. Din poziție culcat pe spate îndoiți genunchii, lăsându-vă picioarele pe podea paralel unul cu altul.

Puneți vârfurile degetelor în zona tâmplelor și fixați-vă coatele înainte. Ridicați trunchiul de pe podea (între timp expirați), contractând abdomenul apoi reveniți încet la poziția inițială (inspirați).

Exercițiul 2: Abdomene inverse (Crunch invers)

Partea superioară a abdomenului este ok. Acum trecem la cea inferioară, care este, de obicei, mai problematică deoarece grăsimea din această zonă se elimină cu mult mai dificil, dar vom reuși. Pentru a întări această zonă vom apela la abdomenele inverse. Din poziția culcat pe spate îndoiți genunchii și apropiați-i de piept apoi trageți picioarele spre trunchi și ridicați șoldurile și șezutul de pe podea; continuă până când veți putea atinge pieptul cu genunchii; mențineți poziția timp de o secundă, apoi, în timp ce expirați, reveniți încet la poziția de start.

Exercițiul 3: Abdomene cu răsucirea trunchiului

Am ajuns și la talie. Acest exercițiu de răsucire a trunchiului „cot-genunchi” este unul foarte eficient pentru mușchii oblici abdominali. Din poziție așezat pe podea, cu genunchii flexați și cu mâinile după cap fixați-vă coatele spre lateral fără a vă înclina capul.

La expirație răsuciți trunchiul spre stânga, atingând cu cotul drept genunchiul stâng; piciorul drept nu se flexează. La inspirație coborâți piciorul și răsuciți corpul spre centru. executați aceeași mișcare în cealaltă parte. De multe, multe ori.

Exercițiul 4: Reținerea poziției statice

Nu vă relaxați! Până la vară mai avem foarte puțin timp! Trebuie să puneți mușchii în mișcare! Din poziție culcat pe spate ridicați lent picioarele de pe podea.

La expirație desprindeți trunchiul de pe podea și, în timp ce mențineți această poziție, contractați abdomenul. Cu cât veți lăsa mai jos picioarele și trunchiul, cu atât va deveni mai eficient exercițiul.

Exercițiul 5: „Scândura” (Plank)

Plank este un exercițiu universal! Pentru că nu este nimic mai bun pentru întărirea mușchilor transversali ai presei decât bara. Sprijinindu-vă pe mâini, cu abdomenul contractat, încercați să păstrați o linie dreaptă a întregului corp. Palmele trebuie să fie fixate exact sub umeri. Mențineți corpul într-o linie dreaptă, fără a coborî bazinul, iar privirea trebuie să vă fie îndreptată spre podea.

Pentru a obține rezultate bune trebuie să efectuați aceste exerciții cel puțin de 3 ori pe săptămână. Abdomenele se repetă în jur de 15-20 de ori, iar exercițiile statice se rețin cel puțin 30 de secunde.

Așteptăm cu nerăbdare comentariile Dumneavoastră! Dacă v-a plăcut articolul, salvați-l și expediați-l și prietenilor Dumneavoastră!

”Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!