Fiecare deget este legat cu două organe interne: metoda japoneză care tratează orice afecțiune în 5 minute

Pe palmele noastre sunt situate o mulțime de puncte active, care răspund de funcționarea organelor interne. Medicina tradițională chinezească a obținut rezultate remarcabile cu ajutorul acupuncturii. Iritarea anumitor puncte de pe corp cu ajutorul acelor poate influența organele interne! Japonezii cred că fiecare deget răspunde de 2 organe, funcționarea cărora poate fi îmbunătățită printr-un simplu masaj la degete.

Nu este nevoie de acupunctură pentru a obține niște rezultate remarcabile. Redacția noastră vă relatează despre punctele active de pe palme, masajul cărora vă poate scăpa de anumite probleme.

Masajul degetelor de la mâini

1. Pentru a reduce pofta de mâncare

Pentru a reduce apetitul, masați bine vârful degetului mic. Există recomandări separate pentru femei și bărbați.

Jumătatea frumoasă a omenirii trebuie să maseze degetul mic după sensul acelor ceasornicului înainte de miezul zilei și în sens contrar după amiază. Respectiv bărbații trebuie să o facă exact invers.

© DepositPhotos

2. Pentru tratarea ficatului

Masajul zilnic al degetului arătător normalizează funcționarea ficatului. Masați degetul pe toată lungimea, dar mai ales vârful său.

De asemenea practicați următorul exercițiu: încleștați degetele arătătoare în fața pieptului și trageți spre lateral, încercând să le despărțiți. Încordați mușchii la inspirație, iar la expirație relaxați-i.

© DepositPhotos

3. În caz de răceală

Degetul mare are un punct activ în vârf care vă poate ajuta împotriva răcelii. Când simțiți că începeți să răciți, apăsați puternic pe vârful degetului până simțiți o senzație dureroasă. Apoi lipiți în acel punct un bob de hrișcă folosind un plasture. Din când în când apăsați bobul pentru a desfunda nasul.

© DepositPhotos

4. Împotriva durerilor în genunchi

Degetul mijlociu și cel inelar răspund de picioare. Așadar, dacă vă dor genunchii, folosiți plasture pentru a lipi în zona articulațiilor acestor degete semințe de morcov, roșii sau ardei iute. Din când în când faceți masaj cu mișcări circulare pentru a reduce durerile.

© DepositPhotos

5. Împotriva stresului

Pentru a scăpa de stres masați cu degetul mare și cel arătător al unei mâini degetul mic al celeilalte. Faceți mișcări circulare, pornind de la vârf spre baza degetului. În acest fel nu numai că vă veți calma, ci și vă veți înviora după o zi grea.

© DepositPhotos

De asemenea să nu uităm că astfel de puncte active există și pe tălpi. Masajul picioarelor este o procedură extrem de plăcută.

© DepositPhotos

Păstrați neapărat aceste imagini și distribuiți-le prietenilor, cu siguranță le va prinde bine! Japonezii consideră că masajul degetelor este eficient atât împotriva bolilor, cât și împotriva emoțiilor negative.

© DepositPhotos

De ce răspunde fiecare deget

1. Degetul mare

Organe: splină și stomac

Emoții: depresie și anxietate

Simptome: dureri de cap, probleme de piele, nervozitate, dureri abdominale

© DepositPhotos

2. Degetul arătător

Organe: rinichi, vezica urinară

Emoții: confuzie, nemulțumire, frică

Simptome: probleme ale sistemului digestiv, dureri musculare, dureri de dinți, dureri de spate

© DepositPhotos

3. Degetul mijlociu

Organe: ficat

Emoții: iritație, furie, confuzie

Simptome: probleme cu circulația sangvină, dureri de cap, oboseală, dureri menstruale, migrenă

© DepositPhotos

4. Degetul inelar

Organe: plămâni, intestinul gros

Emoții: frică, pesimism, tristețe

Simptome: boli de piele, boli ale organelor digestive, astm și alte boli respiratorii

© DepositPhotos

5. Degetul mic

Organe: inimă, intestinul subțire

Emoții: îngrijorare, nervozitate, nesiguranță

Simptome: boli cardiace, probleme cu oasele, dureri de gât

© DepositPhotos

Chiar dacă veți uita unde anume se află punctul activ de care aveți nevoie, pur și simplu faceți periodic masaj la toate degetele. Efectele vor fi dintre cele mai benefice!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!