Faimoasa dietă ”10×10”: kilogramele se vor topi de la o zi la alta

Doriți să scăpați de 10 kg și mai mult în doar 10 zile? Atunci acest regim alimentar de 10 zile este pentru Dumneavoastră! Chiar funcționează.

Dieta ”10×10” care durează timp de 10 zile este considerată mai puțin severă față de alte diete cum ar fi cele de 3 și 5 sau 7 zile, deoarece este distribuită uniform pentru toate zilele fără a dăuna organismului.

Dieta ”10×10” este bogată în proteine, astfel se stimulează doar arderea țesutul adipos și nu a masei musculare.

Dacă aveți, însă, prea multă greutate în exces ar fi mai bine să nu recurgeți la asemenea dietă: riscul de a acumula și mai mult după cele 10 zile de alimentație sănătoasă este cu mult mai mare.

Care sunt produsele la care ar trebui să renunțați?

Făină și dulciuri (inclusiv îndulcitori), cârnați, produse lactate grase, cereale, murături, alcool, sucuri de fructe, nuci, legume bogate în amidon (morcovi, cartofi, sfeclă etc.), Fasole, porumb, creveți, calmari, pate, ficat, fast-food, fructe (excepție fac lămâia și fructele de pădure, în special, afinele).

Ce alimente să introduceți în dietă

Peștele!

Proteine: carne slabă (macră de vită, vițel, iepure), de pasăre (pui, curcan, struț) și pește (gras), brânză degresată și chefir. Ouă (nu mai mult de două la fiecare două-trei zile sau un albuș pe zi).

Legume și fibre: legumele pot fi oricare din cele care fac parte din categoria cu mai puțin de 5-10 g de carbohidrați la 100 g.: castraveți, roșii (excepția cherry), varză, dovlecei, vinete, ridichi, salată, spanac, sparanghel, țelină, ceapă, ciuperci, ierburi, semințe germinate, ulei de măsline.

Băuturi: apă, cafea, ceai.

De câte ori pe zi veți mânca 

Strict de cinci ori pe zi, deoarece acest lucru stimulează metabolismul.

Durata dietei „10×10″ și rezultatele ei

Puteți ține această dietă timp de maxim 10 zile, dacă doriți să repetați cursul apoi faceți o întrerupere de 2-3 săptămâni. Veți pierde de la 5 la 10 kg, în funcție de greutatea inițială.

Desigur în 10 zile puteți slăbi ți cu alte tipuri de dietă. Dar după cum arată recenziile, aceasta este una dintre cele mai eficiente.

Exemplu de meniu pentru o săptămână

Luni

— Mic dejun: unul sau două ouă moi, o salată de legume proaspete (roșii, castraveți, varză chinezească, semințe germinate, ierburi) cu 1 linguriță. ulei de măsline, ceai verde sau cafea fără zahăr și lapte.

— Al doilea dejun: 45 g de brânză cu conținut scăzut de grăsimi, într-un „sandwich” din frunze de salată.

Prânz: două piepturi de pui la grătar, salată proaspătă de legume (roșii, castraveți, salată verde, ridiche, semințe germinate) cu 1 linguriță de ulei de măsline, ceai verde sau cafea fără zahăr și lapte.

 Gustare: 1 pahar de chefir, o mână de fructe de pădure.

 Cină: file de somon (ton, macrou, cambulă, halibut), legume coapte cu ierburi și brânză rasă (roșii, dovlecei, vinete, conopidă, semințe germinate).

 Înainte de somn: 1 pahar de lapte cu conținut scăzut de grăsimi sau chefir.

Marți

— Mic dejun: omletă din unul sau două ouă cu roșii și ierburi, iaurt natural cu fructe de pădure, ceai verde sau cafea fără zahăr și lapte.

— Al doilea dejun: 1 pahar de chefir, o mână de fructe de pădure.

— Prânz: file de somon (ton, macrou, cambulă, halibut), iahnie de legume (dovlecei, roșii, broccoli, praz).

— Gustare: roșii sau castraveți umpluți cu ierburi și 45 de grame de brânză rasă.

— Cină: 2 steak-uri de vită la grătar, salata de legume (castraveți, roșii, spanac, rucola, avocado) cu 1 linguriță de ulei de măsline, ceai verde sau cafea fără zahăr și lapte.

— Înainte de somn: 1 pahar de lapte cu conținut scăzut de grăsimi sau chefir.

Miercuri

— Mic dejun: omleta din unul sau două ouă cu roșii și ierburi, 45 g de brânză cu conținut scăzut de grăsimi, într-un „sandwich” din felii de țelină, ceai verde sau cafea fără zahăr și lapte.

— Al doilea dejun: iaurt natural cu fructe de pădure.

— Prânz: file de somon (ton, macrou, cambulă, halibut), supă de legume (praz, broccoli, roșii, ierburi).

— Gustare: 1 pahar de chefir, o mână de fructe de pădure.

— Cină: file de porc la grătar, varză pe abur (colorată, broccoli, Bruxelles) cu 1 linguriță ulei de măsline, ceai verde sau cafea fără zahăr și lapte.

— Înainte de somn: 1 pahar de lapte cu conținut scăzut de grăsimi sau chefir.

Joi

Mic dejun: iaurt natural cu fructe de pădure, unul sau două ouă fierte, ceai verde sau cafea fără zahăr și fără lapte.

— Al doilea dejun: 45 g de brânză rasă cu conținut scăzut de grăsimi, într-un „sandwich” din felii de țelină.

— Prânz: file de somon (ton, macrou, cambulă, halibut), salată de legume (castraveți, varză, ridiche, ierburi) cu 1 linguriță de ulei de măsline.

— Gustare: iaurt natural cu fructe de pădure.

— Cină: două piepturi de pui, clătite de dovlecei, ceai verde sau cafea fără zahăr și fără lapte.

— Înainte de somn: 1 pahar de lapte cu conținut scăzut de grăsimi sau chefir.

Vineri

Mic dejun: brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, fructe de pădure, ceai verde sau cafea fără zahăr și fără lapte.

— Al doilea dejun: salată Caesar, 1 sau 2 piepturi de pui.

— Prânz: file de somon (ton, macrou, cambulă, halibut), salată de legume (castraveți, varză, ridiche, ierburi) cu 1 linguriță de ulei de măsline.

— Gustare: 3 sau 4 sushi (roll) dietetice.

— Cină: 2 steak-uri mici de vită, sparanghel gătit pe aburi cu brânză rasă (slabă), ceai verde sau cafea fără zahăr și fără lapte.

— Înainte de somn: 1 pahar de lapte cu conținut scăzut de grăsimi sau chefir.

Sâmbătă

Mic dejun: brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, fructe de pădure, ceai verde sau cafea fără zahăr și fără lapte.

— Al doilea dejun: un piept de pui, salata “Salsa” din legume proaspete.

— Prânz: file de somon (ton, macrou, cambulă, halibut), supă-cremă de ciuperci și fidea.

— Gustare: 45 de grame de brânză rasă cu conținut scăzut de grăsimi, într-un „sandwich” de felii de țelină.

— Cină: două piepturi de pui, sparanghel gătit pe aburi cu brânză rasă (slabă), ceai verde sau cafea fără zahăr și fără lapte.

— Înainte de somn: 1 pahar de lapte cu conținut scăzut de grăsimi sau chefir.

Duminică

Mic dejun: Omletă din unul sau două ouă cu roșii și ierburi, iaurt natural cu fructe de pădure, ceai verde sau cafea fără zahăr și fără lapte.

— Al doilea dejun: salata “Caesar” cu dressing de 1 linguriță de ulei de măsline, suc de lămâie și mirodenii.

— Prânz: file de somon (ton, macrou, cambulă, halibut), legume coapte la alegere.

— Gustare: 45 de grame de brânză rasă cu conținut scăzut de grăsimi, într-un „sandwich” de felii de țelină.

— Cină: două piepturi de pui, salata mexicană guacamole, ceai verde sau cafea fără zahăr și fără lapte.

— Înainte de somn: 1 pahar de lapte cu conținut scăzut de grăsimi sau chefir.

Avantajele dietei ”10×10”

Dieta dată este alcătuită din multe proteine (aproximativ 30% din dietă). Astfel se stimulează doar arderea țesutul adipos și nu a masei musculare, crește sensibilitatea la insulină fapt care va reduce nivelul trigliceridelor din sânge, protejând împotriva bolilor sistemului cardiovascular.

Pentru a nu acumula kilograme după această dietă va trebui să introduceți foarte atent alte produse alimentare. Cina ar trebui să rămână una foarte ușoară: proteine slabe și legume ce nu conțin amidon.

Va trebui să excludeți complet produsele de cofetărie, alcoolul, grăsimile animale și orice alte alimente grase sau prăjite, produsele afumate, murăturile etc. Zahărul și sarea trebuie consumate cu moderație.

Așteptăm cu nerăbdare comentariile Dumneavoastră! Dacă v-a plăcut articolul, salvați-l și expediați-l și prietenilor Dumneavoastră!

”Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!