Efectuați câte 50 de coreene pe zi și după o lună vi se va transforma nu doar corpul

Jurnalista Anna Quinlan a răspuns la provocarea coreene din Instagram și a făcut 50 de repetări ale exercițiului timp de 30 de zile. După o lună ea și-a împărtășit impresiile.

1. Începutul este cel mai dificil 

Este destul de greu să faceți 50 de coreene. Dar am petrecut probabil mai mult timp suferind din cauza necesității de a face aceste exerciții decât din cauza exercițiilor în sine. Intervenea mereu câte ceva: era prea cald, eram prea obosită, ocupată, mi-era foame etc.

Dar după ce făceam primele zece repetări, simțeam că voi reuși.

2. Impulsul este important

Vorbesc despre un impuls metaforic care să ne determine să facem aceste exerciții în fiecare zi. Dar de îndată ce am început să le fac, a devenit ușor. Primele 11 zile le-am făcut regulat. Dar apoiam mers într-o călătorie și am ratat ziua. În săptămâna următoare am făcut 50 de exerciții doar o singură dată.

Mi-am rupt maratonul, iar consecințele au fost teribile. Dar am găsit puterea de a reveni la exerciții.

3. Coreenele sunt, probabil, cel mai eficient exercițiu

Am alergat la maraton , am participat la un triatlon, practic sportul de două ori pe săptămână. Și înainte de asta coreenele erau parte a unui antrenament cardio intens. Dar când acestea au devenit antrenament separat, simțeam fiecare mușchi. În prima săptămână mă durea tot corpul. Chiar și în cea de-a 30-a zi a fost greu pentru mine, transpiram foarte mult.

De aceea, dacă nu voi putea merge la sala de sport, voi alege cu siguranță coreenele pentru a înlocui antrenamentul tradițional.

4. Coreenele modelează brațele

Făceam flotări și, în combinație cu alte elemente ale exercițiului, era destul de dificil. În prima săptămână simțeam dureri în brațe, durerea a continuat și următoarea săptămână. Dar după 20 de zile, când am văzut o fotografie de a mea, nu mi-am recunoscut brațele, erau tonifiate și frumoase.

5. Tehnică bună ajută

Nu spun că efectuez perfect aceste exerciții. Dar, după 1 500 de repetări, am observat două detalii care îmi ajută să realizez exercițiul mult mai bine. În primul rând, pentru a evita blocarea coatelor, atunci când executați planșa țineți mâinile ușor îndoite de parcă ați realiza o flotare.

În al doilea rând încordați mușchii abdominali atunci când săriți după ce ați efectuat planșa, iar picioarele trebuie să fie la nivelul palmelor. Acest lucru nu doar vă protejează zona lombară, ci face ca întreaga mișcare să fie mai puternică și mai controlată.

6. Veți avea nevoie de mult mai puțin timp decât pare

„Cincizeci” este un număr mare. Când auzea cineva că fac 50 de coreene pe zi, spunea: „E atât de mult! N-aș putea niciodată.” De câteva ori am folosit un cronometru și s-a dovedit că antrenamentul nu dura mai mult de opt minute. Cel mai scurt antrenament a durat cinci minute și jumătate.

Efectuam exercițiile de 5 ore câte 10 repetări și mă odihneam ori de câte ori simțeam nevoia, dar nu mai mult de un minut. Și de îndată ce mi-am dat seama că antrenamentul nu durează mai mult de zece minute, a devenit mai ușor pentru mine.

Gândul că totul se va termina în opt minute mă ajuta să nu caut scuze, ci să încep să le efectuez chiar în acel moment.

7. Parteneriatul ajută

O prietenă ne-a provocat să începem aceste exerciții și mulți dintre prietenii noștri i-au acceptat provocarea. Unii chiar publicau pe Instagram videoclipuri de la antrenamente. Și când simțeam nevoia să mă odihnesc, mă simțeam incomod față de ceilalți.

Rezultatul

A fost și dificil și ușor să fac câte 50 de coreene în fiecare zi timp de o lună. Am fost surprinsă de eficiența și durata antrenamentului. A fost un adevărat test de voință. Și anume aceasta îmi place când este vorba de provocări: niciodată nu se știe care va fi rezultatul.

Dacă doriți să vă convingeți de eficacitatea acestor exerciții, învățați tehnica de executare, ca să efectuați exercițiul eficient și corect.

error: Content is protected !!