Exerciții de întindere care durează doar un minut, dar care vă vor scuti de durerile de spate

Majoritatea dintre oamenii care lucrează în fața calculatorului cunosc bine ce înseamnă durerile de spate apărute după o zi grea de muncă. Companiile care își prețuiesc angajații creează pentru ei zone speciale de recreere și odihnă. Totuși într-o chestiune atât de importantă cum e sănătatea trebuie să depunem și noi înșine un anumit efort, nu doar să-l așteptăm de la alții.

Redacția noastră a făcut o selecție de exerciții scurte care vă vor ajuta să întăriți mușchii spatelui și să preveniți apariția durerilor în viitor indiferent de modul de viață pe care îl aveți. Câteva considerații generale:

  • Locul antrenamentului: orice suprafață suficient de dură (pardoseală, masă etc.)
  • Durata antrenamentului: 1 minute pentru fiecare exercițiu
  • Timpul antrenamentului: în orice parte a zilei
  • Regularitate: zilnic

1. Întărirea și întinderea mușchilor coloanei vertebrale

 

Metoda nr. 1

Aplecați genunchi spre lateral, întorcând capul în partea opusă. Umerii rămân lipiți de sol. Mențineți poziția pentru 10 secunde, apoi schimbați partea.

Repetați mișcările de 4 ori.

Metoda nr. 2

Din poziția culcat, țineți piciorul stâng perfect drept, iar celălalt îndoiți-l în genunchi, până atingeți cu talpa genunchiul stâng. Aplecați genunchiul îndoit spre stânga, întorcând capul în direcția opusă. Umerii rămân nemișcați. Apoi faceți același exercițiu în partea opusă.

Repetați mișcările de 10 de ori.

Metoda nr. 3

Faceți cu picioarele exercițiul “Bicicletă”, iar capul întoarceți în direcția piciorului îndoit, ținând mâinile la ceafă.

Repetați mișcările de 20 de ori.

2. Întărirea regiunii toracice a coloanei vertebrale

Metoda nr. 1

Exercițiul “Pisică”: sprijiniți-vă în palme și genunchi. Curbați spatele în jos, ridicând capul la maxim și mențineți poziția timp de 15-30 de secunde. Exercițiul “Cămilă”: în mod similar curbați spatele în sus, aplecând capul la maxim. Mențineți poziția timp de 15-30 de secunde.

Repetați mișcările de 2 ori.

Metode nr. 2

Sprijiniți-vă în palme și genunchi. Apropiați genunchiul stâng de piept, apoi îndreptați piciorul în spate, astfel încât să fie paralel cu solul. Totodată întindeți în față mâna dreaptă de-a lungul trunchiului, apoi repetați exercițiul în partea opusă.

Repetați mișcările de 10 ori fără grabă.

3. Întărirea regiunii lombare a coloanei vertebrale

 

Metoda nr. 1

Culcați-vă pe spate și țineți mâinile la ceafă, îndoind picioarele în genunchi. Inspirați și ridicați trunchiul.

Repetați mișcarea de 10 ori fără grabă.

Metoda nr. 2

Culcați-vă pe spate și întindeți mâinile în jos de-a lungul trunchiului. Apropiați un genunchi de piept, iar celălalt picior întindeți-l drept sub un unghi de circa 30° față de sol și repetați mișcarea în partea opusă. Exercițiul seamănă cu “Bicicleta”, doar că aici nu se fac mișcări circulare cu picioarele.

Sănătatea spatelui și a coloanei vertebrale este o condiție importantă pentru buna funcționare a întregului organism. Rețineți aceste exerciții și recomandați-le și altora!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!