Este cea mai importantă vitamină pentru femei. Niciodată nu admite deficitul acesteia

Această vitamină îmbunătățește sistemul imunitar, menține activitatea inimii și a vaselor sangvine. Stimulează activitatea tuturor organelor, în special a pielii, precum și contribuie la creșterea normală a părului. Probabil v-ați dat seama despre ce este vorba.

Desigur, acidul folic. Administrat în complex cu vitamina B6 și B12 scade riscul de dezvoltare a afecțiunilor de ochi cu 30%.

Acidul folic asigură pielii un aspect sănătos. Și, împreună cu acizii pantotenici și para-aminobenzoici protejează părul de albire pentru o lungă perioadă de timp.

Această vitamină este recomandată în special în timpul sarcinii. Doza zilnică de acid folic în timpul sarcinii este de 400 mg.

Rezultatele cercetările pe termen lung au arătat că aportul prelungit de vitamina B9 (acid folic) nu numai că permite evitarea multor complicații nu doar în timpul sarcinii și a nașterii, dar este, de asemenea, extrem de util pentru sănătatea femeilor până la menopauză.

Oamenii de știință au demonstrat că administrarea acidului folic ajută la evitarea problemelor de coloană vertebrală la copii și contribuie la formarea adecvată a sistemului nervos al fătului.

În plus, această vitamină este indispensabilă în tratamentul depresiei postpartum, deci este considerată drept principala vitamină feminină.

La femei, insuficiența de acid folic poate duce la lipsa unei reacții normale a organelor de reproducere la estrogen.

În adolescență, acidul folic corectează maturarea organelor reproductive ale fetei, tratează acneea.

Dar această vitamină este necesară și pentru bărbați. Acidul folic funcționează în tandem cu testosteron care promovează maturarea spermei.

Un tânăr are nevoie de o cantitate suficientă de acid folic pentru a se maturiza normal.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!