Zațul de cafea este un bun remediu împotriva țânțarilor, muștelor, furnicilor și a melcilor

Vara este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri. Însă va fi și mai frumos dacă nu ar fi existat țânțarii insuportabili și alte insecte neplăcute. Pe lângă zumzăit, multe dintre ele sunt purtătoare de diferite boli. Din păcate, produsele din magazine nu sunt întotdeauna eficiente, plus că sunt scumpe și foarte toxice. În special pentru copiii mai sensibili. Aceste produse pot provoca atât alergii, cât și pot influența negativ asupra sistemului nervos. De aceea, vă propunem să le înlocuiți cu cele naturale, cum ar fi zațul de cafea.

Remedii naturale împotriva țânțarilor

Țânțarii și alte insecte asemănătoare au niște receptori foarte dezvoltați pentru a depista cea mai gustoasă sursă de sânge. Totodată, acești receptori îi fac mult mai sensibili la anumite mirosuri. De exemplu, la mirosul de fum. De aceea, cea mai bună metodă împotriva țânțarilor este să ardeți zațul de cafea. În primul rând, el emană o aromă foarte puternică. În al doilea rând, face foarte mult fum.

Dacă ați hotărât să stați afară, la terasă sau la balcon, puneți pe o bucată de folie de aluminiu sau o farfurie uscată niște zaț de cafea și aprindeți-o. De asemenea, puteți adăuga niște frunze de dafin mărunțite.

Acest remediu este foarte eficient și este inofensiv pentru oameni. Mai mult, zațul de cafea este un bun remediu și împotriva muștelor, furnicilor și a melcilor.

error: Content is protected !!