Efectele negative ale ojei-gel asupra unghiilor. Citiți neapărat!

Oja-gel este o acoperire decorativă pentru unghii, care rezistă până la 2-3 săptămâni datorită polimerilor speciali care, sub acțiunea radiației UV, se întăresc și devin un strat rezistent.

Manichiura cu o astfel de acoperire a devenit preferata multor doamne, deoarece arată bine și nu-și pierde din strălucire mai mult timp.

Efectele negative ale ojei-gel.

Dar trebuie să țineți cont de faptul că oja-gel este totuși un compus chimic complex, ale cărui componente, în timpul polimerizării, influențează negativ asupra straturilor superioare ale plăcii unghiale. Multe femei au observat că după înlăturarea acestui strat, unghiile lor erau într-o stare deplorabilă.

Pentru a îndepărta oja-gel se utilizează o soluție puternică, care trebuie să între cel puțin 20 de minute în contact cu unghiile și, prin urmare, afectează starea unghiilor și a cuticulelor. Și, după cum se știe, pentru uscarea unghiilor se utilizează lampa UV. Da, această cantitate de raze ultraviolete este prea mică pentru a provoca cancer, dar… Există persoane care ar trebui să se ferească de oja-gel și să facă această procedură cât mai rar!

Cine ar trebui să evite manichiura cu oja-gel? 

1. Femeile cu tenul și părul deschis la culoare.

2. Femeile care au arsuri solare.

3. Femeile a căror activitate este asociată cu iradierea ultravioletă permanentă.

4. Femeile care iubesc să se bronzeze la soare sau la solar.

5. Femeile cu imunitatea slabă.

6. Femeile cu predispoziție ereditară la bolile oncologice.

7. Cele care suferă de eczeme sau psoriazis.

Pentru a minimaliza riscurile, este bine să țineți cont de următoarele recomandări.

Este mai bine să renunțați la o astfel de manichiură, dacă aveți pielea prea sensibilă, aveți alunițe sau pistrui pe mâini: radiația lămpii UV este foarte agresivă.

Un alt moment de care trebuie să țineți cont sunt reacțiile alergice. Dacă nu sunteți complet sigură de reacția organismului Dumneavoastră la oja-gel, este mai bine să faceți un test alergic preliminar. Întrebați manichiurista ce tipuri de ojă folosește și care sunt recenziile despre acestea.

Dacă nu vă este frică de utilizarea ojei-gel, vă propunem în continuare câteva sfaturi despre cum să vă restabiliți unghiile deteriorate.

1. Întărire. 

Pentru a avea unghii rezistente consumați alimente care conțin calciu: iaurt, brânză, ouă, pește.

Acordați atenție suplimentelor cu zinc, magneziu și fier care vă vor ajuta să vă întăriți unghiile.

2. Îngrijirea unghiilor.

După îndepărtarea ojei lăsați unghiile să se odihnească măcar o săptămână. Pentru a elimina nuanța galbenă de pe ele, ștergeți-le zilnic cu suc de lămâie. Purtați mănuși în timp ce vă ocupați de treburile casnice pentru a minimiza afectele negative ale produselor chimice asupra unghiilor.

Seara masați mâinile cu ulei de măsline sau ulei de jojoba, această procedură vă va hidrata unghiile și cuticula.

Puteți face și băiță cu gelatină, care este foarte eficientă:

— dizolvați 1 lingură de gelatină într-un pahar cu apă fierbinte;

— turnați lichidul într-un bol, lăsați-l să se răcorească și apoi țineți mâinile în el timp de 20 de minute.

3. Accelerarea creșterii unghiilor.

Băița cu iod îmbunătățește structura unghiilor și accelerează creșterea lor.

— Dizolvați în 200 ml de apă 2 linguri de sare și o jumătate de linguriță de iod. Țineți mâinile în această soluție timp de 15 minute, apoi clătiți-le cu apă și aplicați o cremă hidratantă pentru mâini.

Experții ne recomandă să aplicăm oja-gel după cum urmează: 2 manichiuri cu ojă-gel după care faceți 3 luni pauză (acoperire cu ojă cu efect terapeutic sau cu ojă simplă).

Să fiți sănătoase și frumoase!

Nu uitați să distribuiți articolul!

error: Content is protected !!