A luat câteva fâșii de material drăguțe și le-a cusut pe diagonală. În doar 40 de minute a făcut o plapumă minunată…

Fiecare croitoreasă are întotdeauna bucăți de material frumos. Acestea sunt de calitate și foarte drăguțe, dar mărimea lor este prea mică pentru coase ceva din ele. Însă bucățile de material rămas pot fi folosite cu succes pentru a coase o plapumă după o anumită tehnică.

Pentru a realiza această plapumă, a cărui design a fost alcătuit de meșterița Valerie Nesbitt din Marea Britanie, veți avea nevoie de bucăți lungi și înguste. În filmulețul de mai jos Valerie explică foarte clar cum poate fi cusută baza unei plapume în doar în 40 de minute.

Valerie folosește fâșii de aproximativ 6 cm lățime și 1 metru lungime. Ea unește capetele perpendicular unul altuia și le coase împreună pe diagonală, tăind marginile în plus.

Această tehnică face desenul mult mai interesant și îi redă volum. Drept urmare se obține o fâșie lungă din bucăți (aproximativ 30 de fâșii în lungime). Această fâșie lungă Valerie o pliază în jumătate și o coase la o margine, obținând un articol de două ori mai scurt decât lățimea a două fâșii inițiale.

La sfârșit taie în locul unde a fost pliat. Apoi din nou coase două margini laterale. Acest proces se repetă până lățimea articolului ajunge la 32 de fâșii. Întreg procesul durează aproximativ 40 de minute.

La final obțineți un articol dreptunghiular din care puteți coase o plapumă sau o pătură. Trebuie doar să prelucrați marginile sau să coaseți o bucată de material drept bază a plapumei.

Acum nu veți mai arunca bucățile de material rămase!

loading...

error: Content is protected !!