Ea a luat 2 bobine de lână, lac fixativ pentru păr și a creat un lucru nemaipomenit. Am visat mereu la așa ceva!

În această toamnă mi-am dorit să-mi îmbogățesc garderoba cu o eșarfă elegantă și călduroasă. Bineînțeles aș fi putut să o cumpăr, dar ca o gospodină adevărată am vrut să o creez cu mâinile mele.

Eu știu să cos, să croșetez, să fac decupaje și să pictez, dar niciodată nu am împletit nimic, lucru ce mi-ar fi prins bine pentru crearea unei eșarfe de lână. Ieșirea din această situație am găsit-o întâmplător într-o revistă de bricolaje, în care era descrisă o tehnică nouă numită – Crazy wool.

Citind acel articol mi-am dat seama că este tocmai ceea de ce am nevoie. Până în ziua de azi am confecționat deja 4 piese vestimentare călduroase folosind acea tehnică!

Cum să faci un fular cu mâinile tale

Iată o instrucțiune detaliată pentru confecționarea unui fular călduros din lână folosind tehnica crazy wool.

1. Bineînțeles puteți alege culorile firelor și ornamentul care vă place. Astfel veți obține o eșarfă unică și exclusivă!

2. La baza eșarfei este un ornament, în cazul nostru e vorba de fluturi. Schițați pe o foaie A4 viitorul ornament, apoi treceți-l pe ambele părți ale unei folii de inserție solubilă în apă (numită și stabilizator).

3. Ca și material de bază al eșarfei puteți folosi fire de lână de orice grosime. La fel ar putea să vă prindă bine bucăți de stofă și ață, cu care ați putea decora mai bogat eșarfa. Aranjați firele de lână pe liniile schiței ornamentului. Pentru a fixa figura folosiți adeziv PVA.

Apoi așezați deasupra fire de culoare albă. Fiecare strat se fixează cu adeziv, dar puteți folosi și balsam de păr, are același efect.

4. În cazul nostru s-au folosit fire albe de două feluri: de bumbac și de lână de 50%, precum și fire de lână oranj, galbene, bej și negre.

5. Dacă spațiul de lucru de care dispuneți este mai mare decât eșarfa, puteți trece direct la punctul 7. În caz contrar lucrurile se complică: acoperiți lucrarea cu un strat de stabilizator.

6. Apoi însăilați stabilizatorul, dar nu faceți nod la capetele firelor. Acum puteți îndoi această parte a eșarfei pentru a putea continua lucrul.

7. După ce firele de lână sunt aranjate pe toată lungimea eșarfei, aplicați un strat de stabilizator și însăilați-l.

8. Urmează etapa de lucru la mașina de cusut. Coaseți eșarfa în linii paralele de-a lungul și de-a latul. Într-un final trebuie să obțineți niște pătrățele de circa 1×1 cm. Folosiți ață de o culoare neutră.

9. Urmează înlăturarea stabilizatorului: eșarfa se clătește în apă caldă (30°С) până când stabilizatorul se dizolvă complet. După asta uscați eșarfa.

10. De asemenea puteți decora suplimentar eșarfa folosind fire de lână din aceeași gamă de culori.

11. Iată și rezultatul final! O astfel de eșarfă reprezintă o piesă vestimentară unică, care va împodobi orice femeie și îi va conferi un aspect elegant și stilat. În plus, fiind din lână, eșarfa e foarte călduroasă.

Folosind aceeași tehnică pot fi create și alte haine călduroase pentru toamnă sau iarnă, bunăoară un palton, mănuși sau chiar gentuță.

Ce părere aveți despre o astfel de creație?

error: Content is protected !!