Ea și-a frecat picioarele cu bicarbonat de sodiu în fiecare zi timp de două săptămâni. 8 remedii care te ajută să ai niște tălpi moi și gingașe.

Ce putem face pentru tălpile noastre, astfel încât ele să fie mereu moi și gingașe? O soluție foarte eficientă este baia de picioare cu bicarbonat de sodiu.

Acest compus chimic are proprietăți uimitoare, având un șir de efecte importante:

  • antiseptic
  • dezinfectant
  • antifungic
  • antiinflamatoriu
  • cicatrizant
  • de curățare

La ce ne ajută băile de picioare cu bicarbonat de sodiu?

În primul rând băile cu bicarbonat de sodiu au un efect dezinfectant excepțional, fapt ce ne protejează de dezvoltarea ciupercilor. În plus această soluție vindecă micile fisuri, răni și bătături. Efectul antiseptic al bicarbonatului de sodiu va înlătura mirosul neplăcut al picioarelor.

Iar pe lângă faptul că asemenea băi înmoaie pielea dură, ele înlătură oboseala, mai ales cea provocată de purtarea încălțămintei incomode.

Mare grijă!

Bicarbonatul de sodiu creează un mediu bazic, adică este capabil să “mănânce” multe substanțe, inclusiv pielea. De aceea trebuie să evitați excesele, o baie obișnuită nu trebuie să depășească 15-20 de minute.

Adăugând și alte produse în baia de picioare, puteți amplifica efectele pe care le considerați prioritare. Iată câteva combinații utile:

Baie clasică relaxantă

Încălziți apa până la 38-39 ⁰C și dizolvați în ea 2 linguri de bicarbonat de sodiu.

Baie cu bicarbonat de sodiu și sare

Această baie e perfectă pentru a înmuia pielea. Dizolvați câte 2 linguri de bicarbonat de sodiu și sare de mare în 2 litri de apă. Baia de picioare nu trebuie să dureze mai mult de 7-8 minute.

Baie cu bicarbonat de sodiu și săpun

Aceasta e o soluție perfectă pentru o curățare fundamentală a pielii. În 3 litri de apă dizolvați câte 2 linguri de bicarbonat de sodiu și săpun ras. Pentru o curățare și mai puternică folosiți săpun de casă. Baia trebuie să dureze cel mult 10 minute.

Baie cu bicarbonat de sodiu și uleiuri esențiale

O asemenea baie tonifiază, hidratează și înmoaie pielea picioarelor. Puteți folosi orice ulei esențial care vă place mai mult, dar înainte de a-l adăuga el trebuie dizolvat în ulei de măsline sau în spirt.

Baie cu bicarbonat de sodiu și lapte

O hidratare foarte eficientă a pielii poate fi obținută amestecând 1 litru de lapte gras cald și 1 linguriță de bicarbonat de sodiu. Veți obține niște tălpi gingașe, protejate împotriva bolilor fungice.

Baie cu bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen

Pentru a vindeca mai eficient fisurile de pe tălpi adăugați în apă caldă 2 linguri de peroxid de hidrogen și aceeași cantitate de bicarbonat de sodiu. După 12-15 minute de baie curățați tălpile cu piatră ponce.

Baie cu bicarbonat de sodiu și iod

Iodul are un efect dezinfectant puternic, fiind foarte folositor împotriva ciupercilor și fisurilor la picioare. Dizolvați în 2 litri de apă câte 2 linguri de iod și bicarbonat de sodiu.

Baie cu bicarbonat de sodiu și argilă

Dacă aveți piele uscată, bătături sau unghii slabe, argila albă este cea mai bună soluție. Dizolvați 4 linguri de argilă și 2 linguri de bicarbonat de sodiu în 2 litri de apă.

Recomandări de bază pentru băile cu bicarbonat de sodiu

1. Nu este indicat să faceți băi de picioare în fiecare zi. În general 2-3 băi pe săptămână trebuie să fie suficiente pentru a vă oferi rezultatele așteptate.

2. După fiecare baie cu bicarbonat de sodiu picioarele trebuie șterse până devin uscate, după care pielea trebuie prelucrată cu cremă hidratantă. Nu vă încălțați după baia de picioare, cel mai indicat este să o faceți chiar înainte de somn ca pielea să respire liber.

3. Se recomandă utilizarea prosoapelor speciale pentru picioare, iar după baie ar fi indicat să îmbrăcați ciorapi de bumbac.

4. Un duș contrastant după baia de picioare va tonifia pielea, va îmbunătăți circulația sangvină și va avea efect relaxant.

Important! Tratamentul ciupercii, a mirosului neplăcut și a altor simptome va avea efect deplin doar dacă veți înlătura și cauza apariției lor. De cele mai multe ori acestea apar din cauza încălțămintei incomode și a ciorapilor sintetici, care nu permit respirația pielii.

Vă dorim să aveți parte mereu de confort și de picioare îngrijite!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!