Durerile articulare nu vă vor mai deranja! Metoda bunicii mele, cu produse accesibile și efect sigur

Noi de multe ori ne lăsăm manipulați de publicitatea unor produse provenite din țările îndepărtate, crezând că legumele și fructele din America, Africa sau Asia sunt mai folositoare decât ale noastre! De fapt produsele noastre locale sunt și mai folositoare, și mai accesibile.

Să luăm spre exemplu varza: compoziția sa vitaminoasă este uimitoare. Varza ne poate fi de folos în lupta cu multe boli și nereguli, pe care altfel ne-ar fi foarte greu să le vindecăm.

Dacă durerile articulare au devenit o obișnuință pentru dvs. și nu vă permit să lucrați, să dormiți sau pur și simplu să trăiți confortabil, iar tot felul de pastile și unguente nu au nici un efect, aplicați o frunză de varză! Oponenții medicinei tradiționale se pot văita mult, dar ce folos dacă varza chiar ajută?

De ce anume varza?

Această legumă obișnuită pentru părțile noastre este un adevărat izvor de acizi ascorbic, folic și pantotenic, prin urmare are efect antiinflamator. Medicina tradițională dovedește că utilizarea verzei în lupta contra inflamațiilor este o alegere excelentă. E suficient să aplicați o singură dată o frunză de varză pentru a ameliora simptomele bolii, iar administrarea sa zilnică timp de o lună poate trata complet boala.

Pe lângă efectul antiinflamator, frunza de varză întărește articulațiile și are efect analgezic și dezinfectant. Dar să nu uităm că pe lângă aplicarea pe piele, varza poate fi folosită și ca produs alimentar.

Un mare avantaj al acestei legume este în faptul că varza e foarte accesibilă. Ea poate fi procurată în orice anotimp și practic în orice magazin de produse alimentare.

4 moduri de a trata articulațiile inflamate

Totul e destul de simplu și evident. Tot de ce aveți nevoie este o frunză de varză și… dorința sinceră de a schimba starea lucrurilor.

1. Spălați frunza și faceți câteva tăieturi, apoi încălziți-o în cuptorul cu microunde. După asta ungeți frunza cu un strat subțire de miere de albine. Veți obține o compresă ce poate fi aplicată direct pe porțiunea afectată. Deasupra înfășurați folie de plastic, tifon și un prosop gros. Repetați procedura în fiecare seară, lăsând compresa peste noapte.

2. Amestecați miere de albine, muștar și ulei de camfor în proporție 1:1:3. Ungeți masa obținută pe o frunză de varză și aplicați-o pe articulația afectată. Fixați totul ca și în metoda de mai sus. Această compresă se ține 4 ore.

3. Spălați frunza de varză și ștergeți-o cu un prosop până ajunge uscată. Apoi bateți frunza cu un ciocan de bucătărie, ea va secreta puțin suc. Ungeți articulația cu sucul obținut și înfășurați-o în folie de plastic, tifon și prosop.

4. Zdrobiți 2 pastile de aspirină și amestecați-le cu 1 linguriță de miere.  Aplicați amestecul pe articulația bolnavă și acoperiți-o cu o frunză de varză, înfășurând-o apoi ca și în metoda 1.

Vă recomandăm ca pe tot parcursul tratamentului să aveți grijă de igiena pielii. Înainte de aplicare, prelucrați pielea cu antiseptice pentru a-i preveni iritarea.

Acest gen de terapie în general este foarte ușor de suportat. De multe ori chiar și medicii specialiști recomandă folosirea verzei atunci când unguentele și pastilele nu pot face față. Faceți astfel de comprese în mod regulat, mai ales în zilele în care durerile articulare sunt deosebit de pronunțate. Dar prietenii și rudele dvs. știu cât de folositoare este varza de fapt?

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

loading...

error: Content is protected !!