După efectuarea unui USG al glandei tiroide am înțeles motivul oboselii mele. În regim de urgență am început să urmez acest tratament

Glanda tiroidă este unul dintre cele mai importante organe, disfuncțiile căreia se reflectă imediat asupra sănătății omului. Problemele cu glanda tiroidă influențează creșterea și dezvoltarea organismului, funcția creierului, inimii, precum și asupra altor procese fiziologice.

Pentru profilaxia bolii și îmbunătățirea funcției glandei tiroide în general este importantă alimentația corectă. În special să includeți în meniu acele produse care asigură acest organ cu toate vitaminele, microelementele și aminoacizii necesari.

Produse benefice pentru glanda tiroidă

Merele

Consumând mere vă protejați glanda tiroidă de la formarea celulelor canceroase. Este important să consumați periodic fructul în întregime, adică cu coajă și semințe. În special sunt valoroase semințele de mere. Acestea conțin până la 15% de uleiuri grase și iod, precum și vitamina B17 (asigură profilaxia cancerului).

Kaki

Fructul kaki conține iod,magneziu, natriu, fier, vitaminele A,C și P. Iodul participă la sinteza glandei tiroide și influențează asupra metabolismului. De aceea, consumați cât mai des aceste fructe delicioase.

Varză de mare

În afară de conținutul mare de iod, conține aproximativ 40 de vitamine și elemente care sunt necesare pentru funcționarea completă a glandei tiroide.

Fructe de mare

Datorită conținutului bogat de iod, precum și zinc, vitamina B12 și alte microelemente ele fortifică glanda tiroidă. Chiar în formă conservată carnea de crab, creveții, midiile își păstrează proprietățile sale.

Pește roșu

Conține aminoacidul tirozină care este necesară pentru sinteza hormonului glandei tiroide și este sursa de acizi grași Omega 3, foarte importantă pentru buna funcționare a tiroidei.

Afinele

Afinele sunt fructe de pădure care dețin recordul la antioxidanți. Îmbunătățesc funcția tiroidei, normalizează sinteza hormonilor.

Spanacul

Carotenoizii vegetali ce se conțin în spanac influențează benefic asupra funcției tiroidei.

Nucile

Nucile stimulează funcția tiroidei și contribuie la îmbunătățirea absorbției iodului de către organism. Pentru un efect mai bun se recomandă să consumați nuci cu miere. Amestecați într-un vas 3-4 nuci cu 1 lingură de miere. Se consumă dimineața înainte de masă timp de 7-14 zile.

Consumați cât mai des produsele recomandate și glanda tiroidă va funcționa mult mai bine. Atrageți atenție! Specialiștii recomandă să „hrăniți” glanda tiroidă seara, astfel efectul va fi maxim. Fiți sănătoși!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!