O soluție simplă și ieftină ce are eficiența unei proceduri a saloanelor de frumusețe

Prin ce se deosebesc stafidele de struguri? Bineînțeles prin gradul de hidratare. Același lucru e valabil și în cazul pielii: cu cât este mai bogată în apă, cu atât e mai netedă, gingașă și tânără.

Din păcate calitatea alimentației din ziua de azi lasă de dorit. Noi suntem supuși acțiunilor agresive ale toxinelor, radiației solare, stresului și apei dure. Prin urmare pielea își pierde elasticitatea, apar pete pigmentare și riduri.

Știm cu toții că în saloanele de frumusețe există proceduri eficiente de întinerire. Dar ce putem face dacă situația financiară nu ne permite să apelăm la serviciile lor? Există o soluție: vă puteți face o cură de întinerire chiar acasă și aproape gratuit!

Laminaria pentru pielea feței

Laminaria este o algă brună care se folosește pe larg la prepararea salatelor. Planta este un adevărat izvor de substanțe nutritive. Din timpuri străvechi laminaria a fost folosită pentru sănătatea pielii și a întregului organism. Această algă este printre campionii la conținutul de iod, vitamine și alte microelemente importante.

Beneficiile laminariei pentru piele

1. Iod

Laminaria e extrem de bogată în iod, care ameliorează inflamațiile, cicatrizează leziunile și îmbunătățește circulația sangvină și metabolismul la nivelul pielii.

2. Acizi organici

Aceștia curăță porii, elimină comedoanele, stimulează secreția de colagen și regenerarea celulelor.

3. Cupru

Stimulează secreția de elastin, regenerează celulele pielii și le protejează împotriva radicalilor liberi. De asemenea cuprul reglează funcționarea glandelor sebacee, fiind foarte folositor în cazul pielii grase.

© DepositPhotos

4. Zinc

Un puternic antioxidant ce încetinește procesul de îmbătrânire și restabilește pielea. Zincul distruge bolile fungice și dermatitele și tratează foarte rapid inflamațiile.

5. Siliciu

Acest element rezolvă o mulțime de probleme de ordin estetic: cuperoza, rozaceea, hiperpigmentarea, acneea, dermatita și alte probleme ale pielii. În plus siliciul înmoaie pielea, o face gingașă și elastică și netezește ridurile.

6. Fier

Normalizează echilibrul stratului lipidic, stimulează circulația sangvină și accelerează transportul substanțelor nutritive către straturile superioare ale pielii.

© DepositPhotos

7. Potasiu

Calmează pielea iritată și o face mai rezistentă, stimulând funcția de protecție a epidermei. Este deosebit de benefic pentru pielea subțire din jurul ochilor.

8. Calciu

Echilibrează relieful pielii, îi conferă prospețime și elasticitate. Calciul e eficient împotriva uscăciunii pielii, menținând apa la nivelul epidermei.

9. Acid nicotinic

Tratează dermatitele, eczemele, edemele, restabilește elasticitatea pielii, elimină petele pigmentare și protejează împotriva acțiunii agresive a razelor solare.

© DepositPhotos

Masca din alge poate fi preparată ușor în condiții casnice.

Mască pentru față din laminaria

Ingrediente

  • 1 lingură de laminaria uscată
  • 1 pahar de apă potabilă

Mod de preparare și administrare

1. Turnați apă de temperatura camerei peste laminaria și lăsați-o așa peste noapte.

2. Dați la blender alga înmuiată până obțineți o masă omogenă.

3. Curățați bine pielea din zona decolteului, a gâtului și a feței, mai ales zona din jurul ochilor. Apoi aplicați un strat gros de mască pentru 20-30 de minute.

4. Spălați masca cu apă caldă și aplicați crema pe care o folosiți de obicei.

Marele avantaj al acestei măști e că este universală, căci poate fi folosită de femeile cu orice tip de piele. De altfel masca poate fi ținută și mai mult, până la 1 oră, pentru a obține un efect și mai puternic.

Această mască simplă făcută din laminaria are un efect de întinerire incredibil. De asemenea puteți adăuga în ea o linguriță de miere de albine, câteva picături de suc de lămâie, ulei vegetal, căpșuni mărunțite, fulgi de ovăz sau argilă cosmetică.

De fapt pe piață poate fi găsită și laminaria în formă de praf, care la fel poate fi folosită pentru această mască. Dar în acest caz amestecul obținut e foarte lunecos și e dificil de aplicat.

Masca poate fi păstrat în frigider până la 3 zile. Procedura se face o dată la două zile, în mod ideal seara înainte de somn. Deja după prima procedură veți observa primele efecte: cearcănele și petele negre sub ochi vor deveni mai puțin evidente, pielea va căpăta o culoare mai deschisă, vor dispărea pistruii, iar inflamațiile și iritațiile se vor vindeca.

După 2 săptămâni de aplicare regulată a măștii se vor netezi chiar și ridurile adânci, fața va căpăta un aspect proaspăt, pielea va devenit elastică și hidratată. În plus masca din laminaria elimină din piele toate toxinele și murdăriile, îngustează porii și uniformizează relieful pielii.

Femeile care au încercat măcar o dată această mască au rămas impresionate de rezultat. La ce bun să cheltui sume enorme de bani la saloanele de frumusețe dacă poți obține același efect acasă?

Vă dorim să fiți frumoase mereu!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!