Practică această gimnastică doar 15 minute dimineața și seara, iar fața ta va arăta mai bine ca la 25 de ani!

Puteți utiliza cele mai calitative și mai scumpe produse cosmetice, puteți aplica diferite tehnici de machiaj, însă vârsta își va lăsa mereu amprenta. La 40-50 de ani indiferent de cremele pe care le utilizați, fața oricum va arăta bătrână: apar riduri adânci, pielea se lasă în jos, deoarece mușchii slăbesc.

Un cosmetolog francez cu o experiență bogată, Evelyne Ganter, recomandă un remediu foarte eficient de întinerire – gimnastica pentru fortificarea mușchilor feței. Efectul îl veți observa după câteva zile de gimnastică și este potrivită chiar și pentru începători.

Echipa noastră vă prezintă exercițiile care vor ajuta doamnele trecute de 50 de ani să întinerească. Însă autorul gimnasticii ne sfătuiește să facem aceste exerciții chiar și după 30 de ani, dacă au început să apară riduri. Profilaxia este mai bună decât tratamentul.

Gimnastică facială împotriva ridurilor

Exercițiile lui Evelyn Ganter nu sunt complicate și sunt o metodă sigură de prelungire a tinereții, frumuseții pielii, de îndepărtare a ridurilor. Aceste exerciții nu au limită de vârstă sau contraindicații. Gimnastica se efectuează în fiecare zi sau cel puțin de 4-5 ori pe săptămână. După o lună de exerciții zilnice veți observa că arătați cu 5 ani mai tânără.

Exercițiile se efectuează lent folosind degetele și palmele. Presiunea degetelor va face mușchii necesari să se încordeze la maxim, fără de care aceste exerciții ar fi inutile. Să începem gimnastică. Nu uitați să curățați fața și să vă spălați pe mâini.

1. Lovirea ușoară cu palmele

Fortifică pielea, îmbunătățește circulația sangvină și este o încălzire pentru setul de exerciții. Deci, aplicați pe față crema de zi. Începeți prin lovirea ușoară cu palmele a gâtului pe părțile laterale, apoi treceți la bărbie.

Loviți cu degetele pe conturul feței de la mijlocul bărbiei până la urechi. Efectuați acest masaj pe toată fața de la centru spre periferie, apoi spre frunte. Mai întâi, loviturile trebuie să fie slabe până la moderat, apoi creșteți intensitatea până veți simți dureri ușoare. De la vârsta de 30 de ani masajul se face doar dimineața, iar după 40 de două ori pe zi.

2. Netezirea ridurilor orizontale de pe frunte

Aceste exercițiu vă ajută să îndepărtați ridurile de pe frunte, să ridicați sprâncenele și să faceți expresia feței mai liniștită și mai drăguță. Puneți degetele arătătoare paralel cu sprâncenele și puțin mai sus de ele. Apăsați bine degetele astfel încât sprâncenele să nu se ridice.

Ridicați sprâncenele opunând rezistență cu degetele. Când va fi cea mai mare presiune, rețineți poziția pe 5 secunde. Acum relaxați-vă. Repetați exercițiul de 3 ori.

3. Îndepărtarea ridurilor verticale de pe frunte

Acest exercițiu ajută la antrenarea mușchiului responsabil de încrețirea frunții. Apăsați bine pe frunte și sprâncene toate degetele. Desfaceți degetele de parcă ați vrea să extindeți pielea frunții. Apoi încercați să încrețiți sprâncenele de parcă v-ați încrunta. Mențineți această poziție 15-20 de secunde. În timpul exercițiului nu trebuie să fie nici un rid pe frunte, dacă sunt, atunci extindeți pielea mai tare. Relaxați-vă și repetați exercițiul de 3 ori.

4. Îndepărtarea pungilor și cearcănelor de sub ochi

Cea mai bună metodă de fortificare a pleoapei de jos, de îndepărtare a cearcănelor și de împrospătare a ochilor. Puneți degetele mijlocii sau arătătoare pe colțurile exterioare ale ochilor pentru a le fixa, dar nu apăsați prea tare. Acum deschideți larg ochii și mijiți pleoapa de jos. Trebuie să simțiți întărirea acesteia.

Respirați liniștit. În momentul de cea mai mare încordare rețineți respirația pentru 15-20 secunde. Relaxați-vă. Repetați exercițiul de 3 ori.

5. Corectarea formei feței

Acest exercițiu ajută la îndepărtarea obrajilor grosolani și a celei de-a doua bărbii. De asemenea, întărește gâtul. Deschideți gura și puneți degetele mijlocii și arătătoare pe dinții inferiori. Încercați să închideți gura, opunând rezistență degetelor care trag maxilarul în jos. Rămâneți încordați timp de 15-20 secunde. Relaxați-vă. Repetați exercițiul de 3 ori.

6. Fortificarea bărbiei în zona buzei inferioare

Cu ajutorul acestui exercițiu veți scăpa de grăsimea acumulată, buzei și colțurilor lăsate în jos. Puneți degetele arătător, mijlociu și inelar sub buza inferioară.

Încercați să împingeți degetele cu buza. Păstrați încordarea timp de 30 de secunde. Relaxați-vă. Repetați exercițiul de două ori.

7. Îndepărtarea ridurilor nazo-labiale

Puneți vârfurile degetelor arătător, mijlociu și inelar ale fiecărei mâini pe gingiile dinților de sub buza inferioară, țineți-le împreună. Închideți ochii. Deschideți gura maxim posibil, pronunțând sunetul „o”. Buza superioară trebuie să simtă încordare. Efectuați exercițiul timp de 1 minute. Inițial, faceți exercițiul de două ori pe zi, iar peste câteva săptămâni doar o dată pe zi.

8. Fortificarea zonei ochilor

Degetele arătător puneți-le pe sprâncene presându-le, iar celelalte degete îndoiți-le. Mai întâi timp de 5 secunde priviți în stânga și în dreapta. Apoi ridicați ochii fără a schimba direcția privirii. Schimbarea privirii trebuie să fie lentă și să dureze aproximativ 5 secunde. Apoi timp de 5 secunde priviți în stânga, cu cât mai departe și mai sus posibil. Foarte lent schimbați privire spre dreapta, priviți cât mai sus.

Timp de 5 secunde coborâți lent privirea fără a schimba direcția. Timp de 5 secunde priviți în dreapta, cât mai departe și mai jos. Acum puteți să închideți ochii, relaxați-vă timp de 5-10 secunde. Repetați exercițiul de trei ori.

9. Formarea bărbiei

Cu ajutorul acestuia veți fortifica mușchii supra-linguali și sublinguali. Puneți degetele mari exact la mijloc sub bărbie, opunând rezistență cu bărbia astfel încât aceasta să nu se poată ridica.

Timp de un minut apăsați pe partea de jos a bărbiei cu degetele. Exercițiul se efectuează doar o dată. La finele exercițiului masați stratul de grăsime al bărbiei.

10. Ridicarea colțurilor gurii

Cu ajutorul acestui exercițiu veți netezi ridurile nazo-labiale și veți ridica colțurile gurii. Puneți degetele arătător pe colțurile gurii, ridicându-le. În momentul cel mai încordat rețineți 30 de secunde. Relaxați-vă. Repetați exercițiul de 2 ori.

Efectuați în fiecare zi acest complex de exerciții și veți avea o față proaspătă și tânără. Repetați-le în fiecare dimineața, se recomandă și seara, iar peste 30 de zile veți observa primele rezultate pozitive.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!