Dieta cosmonauților: în 10 zile minus 10 kg. Un corp total diferit!

Nu vă faceți griji: nu va trebui să consumați geluri concentrate ca și cosmonauții, căci dieta nu are nimic în comun cu regimul alimentar de pe orbită. Ea își trage denumirea de la faptul că greutatea scade foarte rapid: câte 1 kg pe zi, iar corpul simte o ușurare de parcă ar fi în imponderabilitate!

Dieta durează 10 zile și prevede sacrificii serioase în ce privește regimul alimentar, de aceea îi pot face doar femeile cu voință de cosmonaut. Dar de dragul rezultatului extraordinar aceste 10 zile par o nimică toată!

Principiul de funcționare a dietei

Dieta cosmonauților este destul de ascetică și este alcătuită aproape exclusiv din produse proteice. Consumul de fibre și carbohidrați se exclude complet sau se reduce la minim. Efectul de slăbire are loc, în primul rând, datorită reducerii bruște a caloriilor consumate zilnic (până la 1.000 kcal). În al doilea rând dieta proteică permite o slăbire rapidă fără daune pentru sistemul muscular.

Cele 4 mese pe zi prevăd și mici gustări cu un pahar de chefir degresat între mesele principale. Pe lângă carbohidrați din meniu trebuie excluse sarea, zahărul și toate condimentele.

Meniul dietei cosmonauților

Micul dejun: 200 ml de chefir + 1 ou fiert

Prânz: 300 g de carne de pui fiartă fără piele + 500 ml de bulion de pui

Gustare după prânz: o ceașcă de ceai verde fără zahăr și fără lapte

Cină: 200 ml de chefir + 200 g de brânză de vaci degresată

Mențiuni importante

Meniul dietei poate fi diversificat cu o salată de varză consumată la prânz sau cină, dar și cu fructe citrice. Pentru a ușura respectarea acestei diete, carnea de pui poate fi înlocuită de la o zi la alta cu pește nu prea gras (merlan, merluciu). Totuși trebuie să aveți în vedere că astfel de abateri de la meniul indicat vor încetini procesul de slăbire.

Consumați complexe de vitamine și minerale pe tot parcursul respectării dietei.

În aceste 10 zile nu se recomandă activități sportive, trebuie să păstrați energia. În schimb este indicat să mergeți mai mult pe jos și să consumați circa 2 litri de apă pe zi.

După ziua a 7-a a dietei s-ar putea ca pierderea greutății să se încetinească sau să se stopeze complet. Vă recomandăm ca înainte de a începe dieta să măsurați talia, șoldurile, brațele etc., căci kilogramele s-ar putea să rămână neschimbate, iar mărimile totuși să se reducă.

Important! Dietele sărace în proteine pot provoca cetoacidoză, o dereglare serioasă de metabolism. Această dietă poate fi ținută o singură dată pe an, cu condiția că nu aveți afecțiuni cronice. În caz contrar vă recomandăm să găsiți soluții mai potrivite pentru slăbire.

La alimentația normală puteți reveni treptat. Creșteți încet caloriile consumate zilnic și includeți treptat fibre în meniul dvs. Ar fi bine să uitați pentru totdeauna proastele obiceiuri alimentare: salamuri, semifabricate, chipsuri etc. Altfel la ce bun să faci aceste sacrificii?

Dar dvs. ce faceți atunci când doriți să slăbiți rapid? Așteptăm sfaturile dvs. în comentarii!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!